12 Temmuz 2017 18:14

Brezilya eski Devlet Başkanı Lula da Silva'ya 9,5 yıl hapis

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Lula da Silva, rüşvet almak ve kara para aklamak suçlarından dokuz yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva hakkındaki yolsuzluk davasında karar açıklandı. Brezilya'nın Curitiba kentinde görülen davanın hâkimi Sérgio Moro, 1 milyon 200 bin dolar değerinde rüşvet almaktan suçlu bulunan Lula'nın 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Mahkeme kararın temyize götürülme yolunu ise açık bıraktı. İlgili temyiz mahkemesi nihai kararı verene kadar Lula'nın serbest kalacağı bildirildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre mahkemeden yapılan açıklamada, Lula'ya ait Atlantik kıyısındaki Guaruja kentinde bulunan bir apartman dairesinin OAS adlı inşaat şirketi tarafından masraflı bir şekilde onarıldığı, bunun karşılığında da Lula'nın inşaat şirketinin yarısı devlete ait olan petrol şirketi Petrobras'tan ihale almasını sağladığı belirtildi.

Eski Devlet Başkanı Lula, söz konusu suçlamaları daha önce reddetmiş ve apartman dairesinin sahibi olmadığını savunmuştu.

Davayı gülünç olarak nitelendiren Lula, böylelikle 2018 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday olmasının engellenmeye çalışıldığını öne sürmüştü.

Lula de Silva, 2003-2010 yılları arasında Brezilya'da iki dönem devlet başkanlığı görevini yürütmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: DW Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Eşine balta ile saldıran şahıs tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bozuk yollara tepki gösteren mahalleli, trafiği durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...