12 Temmuz 2017 16:20

Urfa'da mahalleli, DEDAŞ personelini rehin aldı

Urfa'da elektrik kesintilerine tepki gösteren bir grup mahalleli, DEDAŞ ait bakım-onarım aracıyla birlikte 2 personeli rehin aldı.

Paylaş

Urfa'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintisi yüzünden elektronik malzemelerinin zarar gördüğünü belirten yaklaşık 40 kişilik bir grup, trafo arızasını onarmaya gelen DEDAŞ ekibinin bakım-onarım aracı ile 2 personeli rehin aldı.

Yaşanan olay üzerine bölgeye zırhlı polis araçları ve polis ekipleri sevk edildi. Polis, elektrik sorunu çözülmeden DEDAŞ ekiplerini bırakmayacağını belirten mahalleliyi uzun süre ikna etmeye çalıştı. Trafiğin aksamasına neden olan olayda DEDAŞ'a tepki gösteren kalabalık, elektrik kesintilerinden sadece esnafının değil mahallelini de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Kent merkezinde sık sık yaşanan elektrik kesintisinden dolayı 3 bin lira değerinde olan klimaların yandığını söyleyen Ahmet Koç, DEDAŞ’ın elektrik ücretini düzenli aldığını, ancak düzenli hizmet vermediğini, elektrik kesintilerinden dolayı klima çalıştıramadıklarını, bu yüzden kimsenin işyerine uğramadığını, bunun da kendilerini ekonomik olarak kötü etkilediğini söyledi.

Esnaf Mustafa Kaya ise, elektrik kesintilerinin günde en az 2- 3 defa yaşandığını, işlerini kötü etkilediğini anlatarak, "Ülkenin en çok elektrik üreten şehriyiz ama elektrikten mahrumuz" diye konuştu.

Polislerin görüştüğü mahalleli, 1 saatin sonunda rehin aldıkları 2 DEDAŞ personelini serbest bıraktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boynu kesilerek katledilmiş Caretta caretta bulundu

SONRAKİ HABER

Yıkılan duvarın altında kalan işçi, hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...