12 Temmuz 2017 15:19

Andy Murray Wimbledon'a veda etti

Wimbledon'ın 9. gününde Andy Murray turnuvaya veda etti. Djokovic, Berdych'e karşı sahadan çekildi, Federer ise Raonic'i 3 sette geçti.

Paylaş

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 9'uncu gününde Büyük Britanyalı Andy Murray turnuvaya veda etti. 

Turnuvada geçen yılın şampiyonu olan 1 numaralı seribaşı Murray, ABD'li Sam Querrey'e 3-2 mağlup olarak, Wimbledon'dan elendi.

Murray daha önce 7 kez yendiği rakibi karşısında birinci sete etkili servislerle başlayarak, oyunu kontrol altına aldı ve rakibinin de servis oyununu kırarak bu seti 6-3 önde bitirdi.

İkinci sette bu sefer oyuna ağırlığını koyan Querrey birinci setin rövanşını 6-4 alarak, setlerde durumu 1-1' e getirdi.

Üçüncü setin skorunu Tie-Break tayin etti ve bu oyunu 7-4 kazanan Murray, seti de 7-6 kazanarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü ve beşinci sette Querrey, Murray'in servis oyunlarını kırmasının yanı sıra, arka çizgiye gönderdiği etkili vuruşları ile puanları alarak, dördüncü ve beşinci seti 6-1 kazandı.

Böylece Sam Querrey, 2 saat 46 dakika süren maçı, 3-6, 6-4, 6-7, 6-1 ve 6-1'lik skorlarla kazanarak, Wimbledon'da yarı finale yükselmiş oldu.

DJOKOVIC ÇEKİLDİ

Öte yandan çeyrek finalin bir başka maçında turnuvanın favorilerinden Novak Djokovic, Tomas Berdych'e karşı çıktığı maçın 2. setinde sakatlığı sebebiyle karşılaşmayı terk etti. 

FEDERER YARI FİNALDE

Berdych'in yarı finaldeki rakibi Milos Raonic'i üç sette geçen Roger Federer oldu.

Dünyanın en iyi tenisçileri sıralamasında ikinci sırada yer alan Rafael Nadal da Wimbledon'a dördüncü turda veda etmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hint keneviri yetiştirmek için ağaçları kesmişler

SONRAKİ HABER

Nasrallah'ın açıklaması sonrası cihatçılara hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...