12 Temmuz 2017 14:11

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesinden sözleşmeli memura müjde

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi, 80 bini aşkın sözleşmeli memurun ‘Sosyal Denge Ücreti’ alma hakkını, hukuk mücadelesi ile kazandıklarını duyurdu.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, sendika yönetici ve üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, “Ülke çapında seksen bini aşkın emekçi için yeni ve büyük bir kazanım elde ettik. Sosyal Denge Ücretini almak isteyen sözleşmeli memurlar sendikamıza gelerek üye olabilir ve idari işlemlerini başlatabilirler” dedi. 

Sendika binasında yapılan açıklamada konuşan Karakuş, belediyelerde emekçilerin birlikte mücadele etmelerinin zorlaştığını vurguladı. Belediye Başkanlarının da bu durumu kendi lehlerine kullandıklarını aktaran Karakuş, “Bu sebeple biz Tüm Bel-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana ‘ortak çalışma yasası’, ‘ortak çalışma tipi’ ve ‘temel ücret’ mücadelesi yürüttük. Emekçileri, bölen, güvencesizleştiren, farklı tiplere bölen her anlayışın karşısında durduk. İşte o yüzden artık Belediyelerde Sözleşmeli memurları işten atmak; açmış olduğumuz davalar neticesinde eskisi kadar kolay değildir” ifadelerini kullandı. 

‘ÖNEMLİ BİR KAZANIM’

Tüm Bel-Sen olarak sadece memurların değil, taşerondan, kadrolu işçiye her bütün emekçilerin yanında olduklarınıve ortak mücadele edeceklerini belirten Karakuş, “Belediyelerde ödenmekte olan ‘Sosyal Denge Ücreti’ özellikle bir sarı sendikanın sözleşmeleri sebebiyle, sözleşmeli memurlara ödenmiyordu. Bu durum arkadaşlarımızın aylık 500-920 lira arasında ödenen bu ücretten mahrum kalmalarına yol açıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde, yürüttüğümüz hukuk mücadelesinde, sözleşmeli memurların da bu ücreti almaları gerektiği yönünde, çok önemli bir mahkeme kararı kazandık. Bu karar, ülke çapında seksen bini aşkın emekçi için yeni ve büyük bir kazanımdır. Bu ödemeyi almak isteyen sözleşmeli memurlar sendikamıza gelerek üye olabilir ve idari işlemlerini başlatabilirler. Emekçiler bölünerek, farklı ücretlere mahkûm kalarak, farklı istihdam biçimlerine teslim olarak değil, ancak ve ancak birleşerek kazanabilir ve onurlu bir ücrete kavuşabilirler” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler, Türkiye Gazetesi'ne tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Hint keneviri yetiştirmek için ağaçları kesmişler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...