12 Temmuz 2017 13:17

AKP’nin ret oyu itfaiyeciyi üzdü

İtfaiyeci Hakları Derneği, kamu emekçilerinin Ağustos ayında başlaşacak TİS görüşmeleri öncesi siyasi iktidara açık mektupla seslendi.

Paylaş

İtfaiyeci Hakları Derneği, kamu emekçilerinin Ağustos ayında başlaşacak toplusözleşme görüşmeleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bakanlar ve milletvekillerine açık mektupla seslendi.

“İtfaiyecilerin Sorunlarının Araştırılması, Kanun Teklifi Verilmesi” taleplerine MHP ve CHP’den destek geldiği belirtilen mektupta, “Ama ne yazık ki dernek üyelerimizin birçoğunun gönül verdiği ve çözüm noktasında umudu olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından karşı oyla reddedilmiştir. ‘Neden?’ sorusu belki cevap bulamayacak ama itfaiye çalışanlarının aklında da bu soru işareti her zaman bulunacaktır. Üyelerimizin birçoğunun gönül verdiği Adalet ve Kalkınma Partisinin red oyu vermesi Türkiye belediye itfaiye teşkilatları çalışanlarını üzmüştür” dendi. 

Mektupta sorunlar şöyle sıralandı:

“Yıpranma hakkı yok hükmünde; iş riski ve güçlüğü tazminatı, hizmet puanı ve ek göstergelerin en alt sınırdan veriliyor; atanamayan itfaiye okulu mezunlarının ve taşeron itfaiyecilerin sesleri duyulmalı; görev sırasında hayatını kaybetmelerine rağmen şehit sayılmayan itfaiyecilerin ailelerinin sesinin duyulması; itfaiye olaylarına müdahale nedenli hastalıklara dikkat çekilmesi; havaalanlarında çalışan ve ARFF Memuru olarak tanınan itfaiyecilerin sorunlarının çözülmesi.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: Sokağa çıkamaz hale gelirsin

SONRAKİ HABER

Fındık üreticileri kurultayda buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...