Kadınlar, yapılmasını istedikleri yolu kapatıp eylem yaptı

Gaziantep İslahiye'de Yeşilyurt Mahallesi’ndeki kadınlar, yapılmasını istedikleri Barbaros Caddesi'ni çöp konteyneri ve kayalarla kapatıp eylem yaptı.

12 Temmuz 2017 13:09
Paylaş

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan yaklaşık 15 kadın, Barbaros Caddesi'nin belediye tarafından yapılacağı sözü verilmesine rağmen yapılmamasına tepki gösterip yolu, çöp konteyneri ve kayalarla trafiğe kapatıp eylem yaptı. Kayaların üzerine Türk bayrağı asan kadınlar, bozuk olduğu için servislerin caddeye girmediğini, kışın çamurdan, yazın ise tozdan evde duramadıklarını söyledi. Yoldan geçmek isteyenlere engel olan ve bazı erkeklerin de destek verdiği kadınlardan Asude Demir, şöyle dedi:

"Yolumuz 35 yıldır yapılacak. Kışın çamurdan, yazın tozdan duramadığımız gibi pencerelerimizi açamıyoruz. Yetkililer sürekli 'Yapacağız' demelerine rağmen yapılmadığı için bizim de dayanacak gücümüz kalmadı. Fatma Şahin mahalle ziyaretinde yolumuzu yapacağına dair söz verdi ama yine yapılmadı. Yol bozuk olmasından dolayı dolmuşlar ve öğrenci servisleri caddeye girmediğinden hem bizler, hem de çocuklarımız okul zamanı perişan oluyor."

İhbarla olay yerine gelen jandarmaların da görüştüğü kadınlarla konuşan Mahalle Muhtarı Ekrem Aktan ve Belediye Meclis üyesi Osman Ercan, yolun yapılacağını söyleyip evlerine dönmelerini istedi. Kadınlar, bir süre sonra eyleme son verip evlerine döndü. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dersim’de kutsal mekanlar yasak!

SONRAKİ HABER

Ehmedê Xanî ziyaretçilerinden kayyıma tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa