12 Temmuz 2017 10:55

Kızılçay: Gülmen ve Özakça’nın yaşam hakkı için yürüdüm

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlattığı için ev hapsi cezası alan Adem Kızılçay basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı'nda hayatını kaybeden İsmail Kızılçay'ın kardeşi Adem Kızılçay, İzmir'den başlattığı yürüyüşü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası almıştı. Henüz cezasını tebligatı yapılmayan Kızılçay, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesinde basın toplantısı düzenleyerek, neden Ankara'ya kadar yürümek istediğini açıkladı. 

Kızılçay, Türkiye'ye adaletin gelmesi ve açlık grevlerini cezaevinde sürdüren Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın yaşam hakkı için yürüdüğüne dikkat çekerek, "Binlerce kamu görevlisi işinden edildi. Bu insanların adalete duyduğu güveni sıfırlandı.  Çağdaş devletlerde yasama, yürütme ve yargı bir birinden ayrıdır ve denge denetleme mekanizması vardır. Hukukun olmadığı yerde, hukuk tek kişinin ağzındadır. Ben, Ankara'ya Nuriye ve Semih ve Türkiye'ye adaletin gelmesi için  yürümek istedim. Gözaltına alınmama rağmen vazgeçmedim ve şimdi o yürüyüşümü sonlandırıyorum. Bütün haksızlığa uğrayanlar için yaşam hakkı, Nuriye ve Semih in serbest bırakılmasını istiyorum" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz afişinde ABD askeri kullanıldı!

SONRAKİ HABER

500 bin tarım işçisi sürekli göç halinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...