12 Temmuz 2017 10:51

10 Ekim-Der ilk genel kurulunu yaptı

10 Ekim Katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu 10 Ekim-Der ilk genel kurulunu yaptı.

Paylaş

10 Ekim Ankara Tren Garı önündeki katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Birinci Olağan Genel Kurulu'nu Ankara'da düzenledi. 

Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda 10 Ekim katliamını aydınlatmak için birlikte mücadele edilmesi gerektiği dile getirildi. 

Genel Kurulda konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, katliamın Erdoğan ve AKP'nin Ortadoğu politikalarının sonucu olarak yaşandığına dikkat çekti. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, ise "IŞİD' in maskesini kaldırın Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkacaktır. Katliam davasının bir numaralı sanığı Erdoğan ve hükümetidir"ifadelerini kullandı. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nda düzenlenen genel kurula, KESK Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Aysun Gezen ve Yusuf Şenol, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ve avukatlar da konuk olarak katıldı. Katliamda ölenler anısına saygı duruşunun yapıldığı Genel Kurulun açılışında konuşan Dernek Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın ardından acıyla dolu 21 aydan geçtiklerini belirterek, "Biz geçen süreçte büyük badireler atlattık. Bu ülke için kötü giden süreç, hız kesmeden devam ediyor. Ancak bizi pes ettirmeyecekler. Onca ölüme karşı dik durduk. Türkiye'de katliam yargılaması denildiği zaman ilk akla gelen örgütlü yapı, biz olacağız. Biz 'bitti' diyene kadar mücadelemiz bitmeyecek" dedi.

Genel Kurul'da divana seçilen 10 Ekim- Der ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi İshak Kocabıyık, derneklerinin bugüne kadar faaliyet gösteren derneklerden ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Katliam sonrasında ölü ve yaralı ailelerini bir araya getirdik. Umarım ülke gündeminde mücadelemizle yerimizi koruyacağız" diye konuştu. 

DAVANIN BİR NUMARALI SANIĞI ERDOĞAN'DIR

HDP Milletvekili Lezgin Botan, "10 Ekim her hangi bir katliam değil. Türkiye tarihine bakıldığında egemen zihniyet muhalif kesimleri katliamlarla terbiye etmeye çalışmış. Katlettikleri insanlar bu ülkenin onurunu temsil eden insanlar ve sürekli hedef olmuşlar. 10 Ekim katliamının yaşandığı gün insanlar gerçekleştirilmek istenen mitingde, Kürt ve Türk gençlerinin katledilmemesi için hayatlarını ortaya koyarak, barış umudunu dillendirmek istediler" diye vurguladı. Botan,"IŞİD, AKP'nin dışladığı insanlar dışında kimi hedef aldı. 15 Temmuz sonrasında IŞİD ortada yok ancak demokrasi nöbetleri bittiğinde Kürt düğününe saldırıyor. IŞİD' in maskesini kaldırın Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkacaktır. Katliam davasının bir numaralı sanığı Erdoğan ve hükümetidir" diye konuştu. 

'ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREV MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK'

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, kongerede kendisini konuk gibi görmediğini ve katliamda yoldaşlarını kaybettiğini belirterek, "Katliam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Ortadoğu politikalarının sonucu olarak, bizi buldu. Barışın istendiği bir mitingde bunun yapılması katliamın unutturmayacaktır. Bu süreçten sonra üstümüze düşen, yeniden mücadeleyi yükseltmektir ve böyle bir dönemin içerisindeyiz. Bu dernek farklı kültür ve inançlardan olan insanların bir araya geldiği bir dernek. Derneğimizle ve farklılıklarımızla bir araya gelerek mücadele edeceğiz" sözleriyle yeni dönemde dayanışma içinde olmanın önemine dikkat çekti. 

'TUTUM DEĞİŞMEDİ'

KESK Merkez Yönetim Kurulu üyesi Aysun Gezen de, konfederasyon olarak katliamda ölenlerin yakınları ve yaralananlarla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini belirtti. TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, 10 Ekim katliamının birinci yıl dönümünde ölenleri anmak isteyenlere yapılan polis saldırısını hatırlatarak, "Devletin tutumu o günden bu güne değişmedi. 10 Ekim'de yaptıklarını bugün de yapmaya devam ediyorlar. Katliamın yol dönümünde bize emniyetin tutumu ve saldırısı 10 Ekim'de ne yaptılarsa onun devamıydı"dedi. Konuşmaların ardından dernek faaliyet ve mali raporu okunarak yönetim sçeimlerine geçildi.

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, 1. Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. Yönetim Kuruluna Gökhan Yaralı, Elif Özdemir, Mehtap Sakinci Coşgun, Faik Deli, İhsan Seylan, Erdogan Tedik, Mustafa Çeker seçildi.

Genel Kurul'du derneğin yönetim kurulu ve denetleme kurulu için seçim yapıldı. Sonuçlara göre yönetim kuruluna  Gökhan Yaralı, Elif Özdemir, Mehtap Sakinci Coşgun, Faik Deli, İhsan Seylan, Erdogan Tedik, Mustafa Çeker; denetim kuruluna Cafer Altun, Cevat Aktaş, İshak Kocabıyık seçildi. Yönetim kurulu yedekleri ise Nazım Karakurt, Abdülselam Çetin, Emir Aslan Adsız, Damla Yeltekin oldu. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Candan: Monoray sistemi ulaşım sorununu çözmez 

SONRAKİ HABER

ÖDP: OHAL emekçilere saldırının aracı kılındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...