12 Temmuz 2017 10:36

İç tüzük teklifi alt komsiyona gönderildi 

AKP, CHP, MHP ve HDP'nin ortak imzasıyla içtüzük değişikliği teklifinin alt komisyonda görüşülmesine karar verildi. 

Paylaş

AKP ve MHP'nin ortak imzayla hazırladığı 18 maddelik içtüzük değişikliği teklifi görüşmeleri, TBMM Anayasa Komisyonu'nda başladı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, siyasi parti temsilcileriyle uzlaşı sonucu teklifin alt komisyona gönderilmesine karar verdiklerini söyledi. 

AKP’li Şentop, alt komisyonun 13 Temmuz akşamına kadar çalışmalarını tamamlayacağını ve 14 Temmuz günü teklifin tekrar Anayasa Komisyonu'nda değerlendirileceğini bildirdi. Alt komisyonun 9 kişiden oluşacağını belirten Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, şöyle konuştu:

"Siyasi parti temsilcileriyle görüştük. Bu teklifin alt komisyonda görüşülmesi konusunda uzlaştık. Alt komisyon çalışmalarından sonra topladığımızda değerlendirmelerimizi vereceğiz. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin ortak imzasıyla iç tüzük değişikliği teklifi alt komisyonda görüşülmesine karar verildi. 9 kişiden oluşacak olan alt komisyona MHP'den Mehmet Parsak, HDP'den Mithat Sancar, CHP'den Murat Emir ve Muharrem Erkek, AK Parti'den ise Abdurrahman Öz , Cengiz Aydoğdu, Murat Alparslan, Zekeriya Birkan, Yusuf Başar yer alacak. Yarın akşama kadar komisyonun çalışmalarını  tamamlamasını ve 14 Temmuz Cuma günü komisyonda toplanarak alt komisyon raporu üzerinden görüşmeler devam edecek" (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşine geri dönmeyi talep eden 5 kişiye ev hapsi

SONRAKİ HABER

Candan: Monoray sistemi ulaşım sorununu çözmez 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa