12 Temmuz 2017 10:33

İşine geri dönmeyi talep eden 5 kişiye ev hapsi

Ankara'da aralarında Esra Özakça’nın da bulunduğu 5 kişiye ev hapsi verildi. Veli Saçılık ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek ve işlerine geri dönmek talebiyle Ankara Yüksel Caddesi'ndeki eylemlerini sürdüren kamu emekçileri, Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat, 5 Temmuz'da gözaltına alınarak ev hapsi istemiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 

Savcılığın Pazartesi günü yaptığı itiraz üzerine Sulh Ceza Hakimi "ev hapsinin onayına" karar verdi. dihaber'e konuşan Avukat Murat Yılmaz, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti. Yılmaz, karara dair şöyle dedi: “Bu karar Yüksel Caddesi’nde eylem yapılmamasına yöneliktir. Bu kararla açlık grevinde olan Esra Özakça, cezaevinde bulunan eşi Semih Özakça’yı ziyaret edemeyecek. Bu duruma itiraz edeceğiz."

VELİ SAÇILIK ADLİ KONTROL UYGULAMASIYLA SERBEST BIRAKILDI

  • Fotoğraf: Seyri Sokak

Yüksel Caddesi eylemlerinin simge isimlerinden Veli Saçılık da Ankara Adliyesi'ne giderek savcılığa ifade verdi. Savcı, Saçılık'ı "ev hapsi" istemiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme Veli Saçılık'ın haftanın her günü imza vermesini kapsayan adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Veli Saçılık'ın evine 6 Temmuz günü polis tarafından baskın düzenlenmişti.

YÜKSEL'DE POLİS SALDIRISI

Öte yandan, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı ile Yüksel Caddesi'nde açıklama yapmak isteyen gruba, polis yine müdahale etti. Pankartın açılmasına izin vermeyen polis, dün yapılan iki ayrı eylemde de gözaltına alınan ve serbest bırakılan Erdoğan Canpolat adlı eylemciyi yine gözaltın aldı. 

POLİSTEN EYLEMCİYE: YÜRÜ ANCA GİDERSİN

Eylemi gerçekleştirmekte kararlı olan grup üyeleri, polis tarafından Karanfil Sokak’ın sonuna kadar itilerek uzaklaştırılmak istendi. Eylemciler, “Burası bizimdir. Hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine kadın bir polis, eylemcilere “Yürü ancak gidersiniz” diye çıkıştı.

Sincan Cezaevi'nde tutulan Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi 126'ncı gününde. Özakça'nın eşi Esra Özakça, 52 gündür açlık grevinde. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da Amanos Dağ'ı eteklerinde orman yangını çıktı

SONRAKİ HABER

İç tüzük teklifi alt komsiyona gönderildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...