12 Temmuz 2017 10:17

Adana’nın işsizlik sorunu Meclis gündeminde

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle, Adana'daki işsizlik sorununa dair önerge verdi.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, geçmişteki güçlü tarım ve sanayi şehri özelliğini kaybeden Adana’nın işsizlik sorununu Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Adana’da işsizlik sorununu çözmek için 65’inci hükümet döneminde yapılan üretime dönük yatırımları soran Türkmen, il ve ilçelerdeki işsizlik oranlarını ve kapanan işyeri ve bu işyerlerinde çalışan işgücü sayısının açıklanmasını istedi.

Soru önergesinde, günümüzde hem tarım hem de sanayi sektörlerinin büyük sıkıntı içinde çeşitli sorunlarla boğuştuğuna değinen Türkmen, “Ülkenin temel sorunlarının başında gelen ve her yıl artarak büyüyen işsizlik sorunu; gelişmişlik sıralamasında 2’nci bölge illeri arasında yer alan Adana il ve ilçelerinde birincil sorundur” dedi.

‘ÜRETİM İSTİHDAMINA DÖNÜK YATIRIM ARTMALI’

Adana’nın zayıflayan ekonomisi, daralan iş alanları, işsizlikte son durumu ile Adana’ya yapılan üretim ve üretim kaynaklı istihdama dönük yatırımları soran Türkmen, Başbakan’dan şu sorularına yanıt istedi:
*Başında bulunduğunuz 65. Hükümet döneminde, Adana il ve ilçelerinde ve Türkiye genelinde işsizlik oranlarının ne kadar olduğunu açıklar mısınız?
*Adana il ve ilçelerinde işsizlik sorunun çözümü konusunda bugüne kadar yaptığınız yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?
*65. Hükümet döneminde Adana il ve ilçelerinde kapanan işyeri ve bu işyerlerinde çalışan işgücü sayısını açıklar mısınız?
*65. Hükümet döneminde Adana il ve ilçelerinde üretim ve üretim kaynaklı istihdama dönük yapılan yatırımları açıklar mısınız?
*Adana’nın zayıflayan ekonomisi, daralan iş alanları ve işsizlikte son durumu ile ilgili Hükümetiniz nezdinde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Adana’ya yapılacak yatırımlar ve oluşturulacak istihdam alanları ile ilgili çalışmalarınız var mıdır? Açıklar mısınız?” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP: İçtüzük değişiklik teklifini asla kabullenmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Hatay'da Amanos Dağ'ı eteklerinde orman yangını çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...