12 Temmuz 2017 09:27

Ramazanda sigara yumruğuna sadece yaralamadan hapis

Ramazan'da sigara içen kişiye yumruk atan Ufuk Tekel 'kasten yaralama'dan ceza aldı, inanç özgürlüğünü engelleme'den beraat etti.

Paylaş

İstanbul Fatih’te geçen ramazan ayında sigara içen 24 yaşındaki G.Ç.’ye yumruk atan Ufuk Tekel “kasten yaralama” suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığa iddianamade yöneltilen “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan ise beraatini kararlaştırdı. 

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "Hayati tehlike geçirtecek şekilde kasten yaralama", "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından 9 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Ufuk Tekel, avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmaya müşteki G.Ç. katılmazken avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu.  

GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

Duruşmada, olay günü yaşanan olayın güvenlik kamera görüntüleri izlendi. Sanık Ufuk Tekel izlenen görüntülere bir diyeceğinin olmadığını belirterek şunları iddia etti: "Görüntülerdeki motosikletten inen kişi benim. Arkamda oturan eşimdir. Görüntülerde sigaranın dumanının yüzüme geldiği açık ve net şekilde  görünmüyor. Ancak, şikayetçinin bana yakınlığı, yüzünü bana dönerek sigara içmiş olması nedeni ile dumanın kokusunu çok net hissettim. Bu nedenle kendisini uyardım. Küfürle karşılık verince bir anlık sinirle bir kez vurdum. Yere düşünce, hemen başına gidip başını tuttum. Dilini çıkartmaya çalıştım. Suni teneffüs yaptım. Öldürme kastım olsaydı bunları yapmazdım. Kasten yaralama suçunu kabul ediyorum.”

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Duruşma sonunda mahkeme kararını açıkladı. Sanık Ufuk Tekel'in  “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan beraatine karar verildi. Tekel "Kasten yaralama" suçundan ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.  

İDDİANAMEDEN

İddianamede, şüpheli Ufuk Tekel'in "hayati tehlike geçirtecek şekilde kasten yaralama", "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarını işlediği belirtiliyordu. Tekel'in tutuklama istemiyle sorguya sevk edildiği ancak Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nce adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

RüzgaraKarşıEvrensel Twitter'da TT listesine girdi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen toplusözleşme taleplerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...