12 Temmuz 2017 08:57

‘Erdoğan HDP’den sorumlu savcı-yargıç sıfatını mı almıştır?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Selahattin Demirtaş’a ‘terörist’ demesi Meclis gündeminde. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 zirvesi sonrası tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ‘terörist’ demesi Meclis gündemine taşındı. 

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “15 Temmuz 2008 yılında dönemin Başbakanı sıfatıyla AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada Ergenekon davasının savcısı olduğunu belirten şimdiki AKP Genel Başkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla katıldığı Almanya’nın Hamburg kentinde ki G20 zirvesi sonrası yaptığı basın toplantısında ise, HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş hakkında kullanmış olduğu ifadelerle HDP’den sorumlu savcı-yargıç sıfatını da mı almıştır?” diye sordu. 

Önlü soru önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti: 

“HDP Eş Başkanlarımızın ve partililerimiz hakkında dava açan savcılardan kaçı FETÖ soruşturmasından dolayı tutukludur?

AKP Genel Başkanın ifadeleri, HDP Eş Başkanları, milletvekilleri parti yöneticileri ve üyeleri hakkında ‘yargı adı altında yürütülen sürecin yargı ile alakası olmadığının, kararın bizzat AKP Genel Başkanı tarafından verildiğinin ispatı’ değil midir?”

YILDIRIM: YARGININ SİYASALLAŞMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇALIŞMANIZ VAR MI?

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’da Erdoğan’ın sözleriyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Yıldırım önergesinin gerekçesini şöyle açıkladı: “6 milyon oy almış ve TBMM’nin en büyük 3. Partisi olan HDP’nin Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş ile ilgili çoğunluğu şu anda FETÖ davaları kapsamında terör örgütü üyeliğinden yargılanan savcıların hazırladığı asılsız iddialara dayandırılan yargı sürecinin devam etmesine rağmen, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin hüküm içeren açıklamalarda bulunmuştur”  

Yıldırım “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yargı sürecine müdahale niteliği taşıyan sözleri karşısında hangi tedbirlere başvurmayı düşünüyorsunuz? Son günlerde birçok hukuki sürecin Hükümete yakın medya üzerinden yönlendirildiği ya da iktidar yetkilileri tarafından yönetildiği açıkça görülmektedir. Yargısal süreçlerin bu denli siyasallaşmasının önüne geçmek için bir çalışmanız var mı? Bu konuda ivedi tedbirler almayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

‘Gütersloh’ta birlikte yaşayalım’  

SONRAKİ HABER

Ayvalık sahillerine nefes aldıran mahkeme kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...