12 Temmuz 2017 07:46

Ülkeye elektrik sağlayan Urfa elektriksiz!

Urfa Bahçelievler'de sürekli elektrik kesintisi yaşanıyor.

Paylaş

Urfa'nın göbeğindeki Bahçelievler mahallesinde günde 2-3 defa elektriğin kesildiği belirtildi. Mahalle esnafı “Ülkenin en çok elektrik üreten şehriyiz ama elektrikten mahrumuz” diye isyan etti.

Urfa’nın merkez Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde son bir aydır yaşanan elektrik kesintileri hem mahalle sakinlerini, hem de esnafı isyan ettirdi. Elektrik kesintilerinden dolayı evlerde ve işyerlerinde elektronik cihazların yandığını belirten mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı, yurttaşların büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. 

'PARA ALIYOR HİZMET VERMİYOR’

Bahçelievler mahallesinde kafe işleten Erdal Timur, elektrik kesintilerinden sadece esnafların değil mahalle sakinlerinin de dertli olduğunu söyledi. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) elektrik kesintisine anında müdahale etmediğini vurgulayan Timur, çağrı merkezini aradıklarında kesintinin hemen giderileceği cevabı aldıklarını, ancak 2-3 saatten önce arızanın giderilmediğini belirtti. Geçen günlerde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı 7 bin lira değerinde olan cihazının yandığını söyleyen Timur, DEDAŞ’ın elektrik ücretini düzenli aldığını, ancak düzenli hizmet vermediğini, elektrik kesintilerinden dolayı klima çalıştıramadıklarını, bu yüzden kimsenin kafeye uğramadığını, bunun da kendilerini ekonomik olarak kötü etkilediğini kaydetti. 

ELEKTRİK ŞEHRİ ELEKTRİKSİZ!

Mahallenin bir başka esnafı Sait Ürün, elektrik kesintilerinin günde en az 2-3 defa yaşandığını, işlerini kötü etkilediğini söyledi. Urfa’nın elektrik üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Ürün, elektriği ürettiklerini ancak kullanamadıklarını belirtti. Elektrik kesintilerinden etkilenmemek için jeneratör almayı düşündüklerini dile getiren Ürün, ancak jeneratör fiyatı ve mazotun fiyatının çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Ülkenin en çok elektrik üreten şehriyiz ama elektrikten mahrumuz” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ ESNAFI MAĞDUR EDİYOR

Bahçelievler mahalle muhtarı İsmail Dağbaşı ise, kesintilerden dolayı çok şikâyet olduğunu, mahallede birçok esnafın ve ailenin elektronik cihazlarının yandığını, bir gün içerisinde 2-3 defa elektriğin kesildiğini, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Urfa’da sıcaklığın 50 dereceye ulaştığını söyleyen Dağbaşı, hasta olan vatandaşların klimalar çalışmadığı zaman sıcaktan kötü etkilendiğini söyledi. DEDAŞ’ın kesinti olduğu zaman hemen müdahale etmediğini belirten Dağbaşı, “Elektrikle işlerini yürüten işyerleri var, onlar mağdur oluyorlar. Ekonomik olarak maddi kayıp yaşıyorlar” dedi. (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülüne aday gösterildi

SONRAKİ HABER

‘Kız Kulesi manzaralı devlet arazisine kaçak gecekondu’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...