12 Temmuz 2017 06:51

BBC'ye konuşan Erdoğan: Tutuklu 2 gazeteci var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBC'ye verdiği röportajda tutuklu gazeteci sayısının 160 değil 2 olduğunu öne sürdü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü öncesi BBC'ye verdiği röportajda Türkiye'de hapiste 2 gazeteci  olduğu iddiasını yineledi, bu konudaki değerlendirmelerin "yalan" olduğunu öne sürdü.

İstanbul'da BBC'nin HARDtalk programından Zainab Badawi'ye konuşan Erdoğan, tutuklu gazetecilerle ilgili bir soru üzerine, hapiste "gerçek manada gazeteci sıfatıyla" iki kişinin bulunduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre Erdoğan basın özgürlüğüyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Şu anda içeride olanların gazetecilik sıfatı yok. Bunlar ya terör örgütüyle beraber hareket etmişlerdir, ya silah bulundurmaktan içeri girmişlerdir, ya da birçok yerlerde bankamatikleri kırmışlar, buraları soymuşlardır. Ama ceplerinde bir sarı basın kartı değil, gazeteci kartı vardır. Bununla beraber de kendilerinin gazeteci olduğunu iddia etmişlerdir. Ve şu anda da sizin ifade ettiğiniz şekilde 170 tane gazeteci falan içeride yok, bunların hepsi yalan. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunların defaatle açıklamalarını yaptık ve şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride iki kişi var. Bunun dışında böyle bir şey söz konusu değil. Bu yalanlarla da dünyayı kandırmayalım."

TGS: TUTUKLU GAZETECİ SAYISI 160

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın verilerine göre Türkiye'de 160 gazeteci hapiste. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Şubat ayında bir soru önergesine verdiği yanıtta hapishanelerde 30 tutuklu gazeteci olduğunu söylemişti.

BAKANLIĞA GÖRE 30 GAZETECİ VAR

Erdoğan’ın sözlerine eleştiriler gelmeye de devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde sadece iki gazetecinin olduğunu söylemesi gerçeği yansıtmıyor. Cezaevinde 170'in üzerinde gazeteci var. Bu sayıyı bir ay önce kendisi açıkladı" dedi. Yarkadaş Adalet Bakanlığı'nın kendisine yolladığı tutuklu gazeteci sayısını da medyayla yeniden paylaştı.

‘TEK BİR GAZETECİ BİLE OLMAMALI’

Cezaevinde tek bir gazetecinin bile olmaması gerektiğini belirten Yarkadaş, "Erdoğan meseleyi basitleştirmeye çalışarak tutuklu sayısını iki olarak gösteriyor. Bu itiraf bile demokrasi açısından utançtır. AKP Genel Başkanı iki kişinin düşüncelerinden dolayı hapiste tutulduğunu kabul ediyor" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın Şubat ayında bir soru önergesi üzerine kendisine yolladığı cevabı medyayla yeniden paylaşan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlık, bana yolladığı cevapta tutuklu gazeteci sayısının otuz olduğunu söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın verdiği sayı ile Erdoğan'ın ki birbirini tutmuyor. Çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor. AKP'nin yönettiği Türkiye tüm dünyada tutuklu gazetecilerle anılıyor. AKP ise gerçeğin üstünü örtmeye ve imajını düzeltmeye çalışıyor" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet çalışanları: Savunma değil sorgulama yapacağız

SONRAKİ HABER

23 milyon insan yaşadığı ülkeyi terk etmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...