11 Temmuz 2017 14:10

Özel Harekat'tan karşılama: Silahlara emniyet pimi takıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu karşılayan Özel Harekat Polislerinin M16 otomatik tüfeklerin namlusuna ‘namlu emniyet pimi’ takılması dikkat çekti.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu karşılayan Özel Hareket Polis Mangası'nın ellerindeki M16 otomatik tüfeklerinin namlularına takılı olan ve ilk kez görüntülenen “namlu emniyet pimi” dikkati çekti. 

Gölbaşı Mezarlığı’ndaki programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AKP Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve ilçe protokolü katıldı.

Soylu, törenin yapılacağı Gölbaşı Mezarlığı’ndaki “Gölbaşı Şehitliği” alanına gelişinde Özel Harekat Polisi Mangası tarafından karşılandı. 

Polis mangasının elindeki M16 otomatik tüfeklerinin namlularına takılı olarak ilk kez görüntülenen, “namlu emniyet pimi” dikkati çekti. 

MANEVRA FİŞEĞİ ADAPTÖRÜ

Törende Bakan Soylu'yu karşılayan manganın gerçek fişek değil, manevra fişeği kullanıldığı, bu aparatın emniyetle alakasının olmadığı belirtildi.

Bu aparatın, fişek atıldığında bir sonraki fişeğin fişek yatağına sürülmesi için gereken barut gazının namlu içinde kalmasını ve mekanizmanın geriye doğru hareket etmesini sağladığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Kıdem tazminatına dokunulmasın

SONRAKİ HABER

Çanakkale Gülpınar Köyü'nde zeytinlik nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...