11 Temmuz 2017 12:12

TSK ve ÖSO, Afrîn etrafında 12 karargah kurdu

Suriye’de TSK denetimindeki ÖSO grupları ile Afrin’e dönük saldırı hazırlıkları kapsamında 12 köye obüs ve Katyuşa füzeleri yerleştirdiği öğrenildi.

Paylaş

Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) denetimindeki ÖSO grupları ile Afrin’e dönük saldırı hazırlıkları kapsamında 12 köye obüs ve Katyuşa füzeleri yerleştirdiği öğrenildi. Kentin sürekli bu alanlardan bombalandığı belirtilirken, güçler arasındaki mesafenin 300 metreye kadar düştüğü kaydedildi. 

Dihaber’in haberine göre, AKP Hükümeti’nin Kuzey Suriye’deki Kürt kantonu Afrin’e üç koldan saldırı planı şimdilik engellenmiş görünüyor. Azez çevresi, el Rai (Çobanbey), Mare ve İdlib kentlerinde ise TSK ve ÖSO adı altında bir araya getirilen cihatçı grupların hareketlilik ve hazırlığı sürüyor. 

Şehba’nın Til Rifat ve Minix kasabaları başta olmak üzere, YPG ve Ceyş el Suwar denetimindeki köylere de topçu atışları yapılıyor. Türkiye’nin ise Afrin’e yönelik kara harekatı için uluslararası zemin yokladığı belirtiliyor.

12 KÖYE KARARGAH KURULDU 

TSK’nin ÖSO grupları ile birlikte bu bölgede bulunan 5 köyü karargah haline getirip, ağır silahlar konuşlandırdığını belirten YPG kaynakları, bu köylerin Ramazan Bayramı’nın ardından 12’ye çıktığı bilgisini verdi. Dihaber’e Türkiye’den getirilen ağır silahların buralarda konuşlandırıldığını ve sevkiyatın halen devam ettiğini aktaran YPG yetkilisi, bu noktaların olası bir Afrin saldırısında ana üs olarak kullanılacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz’da hayatını kaybedenler anıldı

SONRAKİ HABER

Derviş Zaim Priştine’de 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...