11 Temmuz 2017 11:32

Yarkadaş: Gökçek, mahkemenin kararını hayata geçirmelidir

CHP'li Barış Yarkadaş, Melih Gökçek'e Ankara 11. İdare Mahkemesinin kararına uyularak 82 engelli yurttaşın derhal göreve atanması çağrısı yaptı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, '82 engellinin işe başlatılmama süreci'nin sona erdiğini açıkladı. Yarkadaş, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, kanundaki açık hükme rağmen, engelli 82 yurttaşımızı işe başlatmıyordu. Bu süreci kamuoyu yaratarak takip ettik. Belediyeyi kanuna uyması için uyardık. Sonunda mahkeme engellilerin haklarını koruyan bir karar verdi" dedi.

Ankara 11. İdare Mahkemesinin, kanuna rağmen işe başlatılmayan engelli 82 yurttaşın derhal göreve atanması yönünde bir karar verdiğini açıklayan Yarkadaş, "Melih Gökçek ipe un sermekten ve kanuna karşı çıkmaktan vazgeçsin. Engelli yurttaşlarımızı işe başlatsın" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engelli 82 personelin işe başlatılmasına ilişkin kararı İdare Mahkemesi'ne götürdüğünü ve işe alımları engellediğini belirten Yarkadaş, "Mahkeme son sözü söyledi ve Gökçek'i haksız buldu. Süreç bitti. 82 yurttaşımız için hayırlı bir gelişme yaşandı" ifadelerini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarının yüzde dört oranında engelliyi istihdam etmesi gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli 82 vatandaşımızı tüm kanuni şartları yerine getirdiği halde atamamıştır. Bu kararıyla ABB, Anayasanın ve 5378 sayılı kanunu ihlal etmiştir. Biz bu hukuksuzluğu TBMM’ye taşımıştık. 11. İdare Mahkemesi’nin kararıyla da bu hukuksuzluk bitmiş oldu. 

Dinozor maketine 10 Milyon TL, Kedili havuza ise 2 Milyon TL harcayan Melih Gökçek’in gözü alın teriyle sınavı geçen engelli 82 yurttaşın alacağı maaşa takılmıştır. O yurttaşları işe başlatmamak için her yolu denemiştir. Öyle ki Gökçek, yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarının yüzde dört oranında engelliyi istihdam etmesi şartını bile ihlal etmiştir. 

‘BİR AN ÖNCE İŞBAŞI YAPMALARI GEREKİR’

Engelli yurttaşların aylardır büyük mağduriyet yaşadığını hatırlatan CHP’li Vekil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vatandaşlarımız aylardır büyük sıkıntı ve mağduriyet yaşamaktadır. ABB bir an önce bu yurttaşlara işbaşı yaptırmalıdır. Bu hukuki ve vicdani zorunluluktur. Mahkeme kararı da bunu göstermiştir. Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Milyonları gereksiz işlere akıtan ABB gözünü 82 engelli yurttaşın alacağı maaşa dikmiştir. Bu çok büyük bir ayıptır. Bu kişiler hiç kimsenin torpili ve referansı olmadan alnının teriyle bu hakkı kazanmıştır. Bu utanç bir an önce sona erdirilmelidir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trafik sigortasında ‘riskliler havuzu’ dönemi başladı

SONRAKİ HABER

Altan Tan hakkında açılan 2 dava görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...