11 Temmuz 2017 10:53

Hakim ve savcıların sürgün edilmesi protesto edildi

Yargıçlar Sendikası, istek dışı görev yerleri değiştirilen 15 Hakim ve Savcı üyesi için Anadolu Adliyesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Yargıçlar Sendikası, 3 Temmuz 2017 tarihli Hakimler Savcılar Kurulunun Kararnamesi ile istek dışı görev yerleri değiştirilen 15 Hakim ve Savcı üyesi için Anadolu Adliyesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda avukatın, Kartal Hukukçılar Derneğinin, BES 3 No'lu Şubenin ve Adliyedeki taşeron işçilerinin destek verdiği basın açıklamasında sürgün edilen hakım ve savcılar çiçeklerle uğurlandı. Alkış ve sloganlarla bu modern sürgün protesto edildi.

Şube Başkanı Tamer Akgökçe açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği gibi bir süre önce Ankara'dan Urfa'ya sürgün edilen sendika genel başkanımız Mustafa Karadağ'dan sonra sendikanın aralarında yöneticileri Ali Hacıibrahimoğlu, Tamer Akgökçe, Füsün Naciye Çağlar,Bayram Kapıcu'nun da olması, sendikal faaliyetlerden ve adalet alanındaki örgütlülük üzerinde baskı kurma amacına hizmet etmektedir"

Akgökçe, açıklamasının devamında, bu uygulamanın Anayasa ve uluslararası hukuk kurallarına aykırılığını belirten Akgökçe, "Sürgün edilen hakim ve savcıların en kıdemlisi 35, en kıdemsizi ise 20 yıllıktır. Yani, liyakatları dorukta olanlardır. Yüreklerini ve beyinlerini o ya da bu tarikata kiraya vermemiş, mesleğin etik kurallarına bağlı, bağımsızlık karekterimizdir diyenlerdir." ifadelerini kullandı.

Akgökçe son olarak "Demokratik kamuoyunu duyarlılığa ve desteğe çağıran Akgökçe, tüm istek dışı tayin ve atamaların iptal edilmesini, yargıç ve savcıların sürekli tayin baskısı altında tutulmalarına son verilmesini talep ediyoruz." dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cezaevinde ölüm tehdidi’ iddiası 

SONRAKİ HABER

Gübre fiyatı 15 kat arttı kayısı yerinde saydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...