11 Temmuz 2017 11:00

‘Cezaevinde ölüm tehdidi’ iddiası 

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevindeki Mahsun Malgir, 'Müdür gardiyanla koğuşa girip, ‘Siz öleceksiniz’ diye bizi tehdit ediyor' iddiasında bulundu. 

Paylaş

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Mahsun Malgir ile 8 Temmuz Cumartesi günü telefonla görüşen Hansa Malgir, oğlunun anlatımlarını şöyle aktardı: “OHAL’le birlikte üzerimizdeki baskı giderek artıyor. 15 arkadaşımızla cezaevinde kalıyoruz. Son 15 gündür her gün ‘koğuş arama’ adı altında gardiyanlar bize saldırıyor. Gardiyanlar ve müdür koğuşa girip, ‘Siz öleceksiniz. Sizin burada yeriniz yok. Kürtlük bitmiştir’ diye bizi tehdit ediyorlar. Şu anda 3 arkadaşımız yaralı ve hastaneye götürülmediler. Mektuplarımız bize verilmiyor. Bizleri tehdit edip kışkırtıyorlar. Şu anda cezaevinde can güvenliğimiz yok. Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tüm cezaevlerinde bulunan tutsak arkadaşlarımız üzerindeki baskılar son bulsun.” 

Tutuklular üzerindeki baskıların son bulmasını isteyen anne Malgir, “Oğlumun ve arkadaşlarının can güvenliği yok. Bizler çocuklarımız üzerindeki baskının son bulmasını ve insani bir şekilde yaşamalarını istiyoruz” dedi. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Metin Ebetürk’ten ‘algı sınırlarını zorlayan’ açıklama

SONRAKİ HABER

Hakim ve savcıların sürgün edilmesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...