Kılıçdaroğlu'yla yürüyen Veysel Kılıç serbest bırakıldı

Tutuklu bulunan oğlu için İstanbul Adliyesi önünde eylem yapan Veysel Kılıç polis tarafından alıkonuldu. Kısa süre sonra serbest bırakıldı.

11 Temmuz 2017 09:14
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde 25 gün boyunca tutuklu bulunan  Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu için yürüyen Veysel Kılıç Çağlayan Adliyesi önünde polis tarafından alıkonuldu. Kılıç kısa süre sonra serbest bırakıldı. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile görüşen Veysel Kılıç yaşadıklarını gözyaşı içinde anlattı. 

Adalet Yürüyüşü’nün ardından Çağlayan Adliyesi önündeki eylemine devam eden Kılıç, ABC'nin aktardığınına göre 15 Temmuz gazisi olduğunu iddia eden bir şahsın kendisinin üzerine yürümesi sonucu saat 12.00’de eylemini sona erdirdi. Kılıç daha sonra polis tarafından alıkonuldu.

Çağlayan Adliyesi önünde alıkonulan Veysel Kılıç, adliye içindeki polis merkezine götürüldükten sonra serbest bırakıldı.

VEYSEL KILIÇ YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

CHP'li Yarkadaş, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adalet Yürüyüşçüsü Veysel Kılıç'ı evinde ziyaret etti.

Veysel Kılıç ise yaşadıklarını eşi Makbule Kılıç'la birlikte gözyaşlarıyla anlattı. Kılıç, şöyle konuştu: 

“Üniformayı giydiği gün ona ‘Bu Atatürk'ün ordusudur. Atatürk'ün yolundan ayrılma’ dedim. Atatürk olmasa biz namaz kılamazdık. Oğlum askeri okulda öğrenciydi. Bir suçu günahı yok. İddianamesini hazırlasınlar. Yeter biz bittik, sıfırlandık. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bize sahip çıktı. Allah ondan razı olsun. Bizim darbeyle işimiz yok. Darbe gecesi oradaydım kızımla, belediyenin önünde. Kızımın göğsünü kurşun sıyırdı geçti. Biz gittik direndik. Bize bu haksızlığı yapmayın. Adalet istiyoruz, oğlumuz mağdur. Biz mağduruz.”

Kılıç'ın serbest kalmasının ardından Kadırga'daki evine ziyarete giden Yarkadaş, “AKP iktidarı insanlarımızın feryadına kulak versin. Oğlunun hakkındaki iddianamenin hazırlanmasını isteyen Veysel Amca hiç kimseye zarar vermeden protesto yapıyor. Ama buna rağmen 'güvenliğini sağlayacağız' adı altında keyfi bir biçimde gözaltına alınıyor. Bunun adı keyfiliktir. Devlet, protesto hakkını güvence altına almak zorundadır. Keyfi uygulamalara son verin ve adaleti sağlayın" dedi.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Veysel Kılıç'la görüştü. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları savunucularının gözaltı süresi 7 gün uzatıldı

SONRAKİ HABER

Depremzedeler çatıya çıktı: Arızlı bizimdir bizim kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa