11 Temmuz 2017 08:32

Eren’in TRT’ye atanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı 

Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İbrahim Eren’in TRT’ye atanmasının işleyişe aykırı olarak 40 gün sürdüğü ortaya çıktı. Tepkiler de devam ediyor.

Paylaş

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in RTÜK oylamasında en fazla oyu almadığı, 15 gün içinde yapılması gereken atamasının ise 40 gün sürdüğü ortaya çıktı.

Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanan atama kararında, Bakanlar Kurulunca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından teklif edilen üç aday arasından Eren’in TRT Genel Müdürlüğüne atanmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. 36 yaşındaki İbrahim Eren, Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı olmasıyla dikkat çekmişti.

Hürriyet gazetesinin haberinde ise Eren’in atamasının detaylarına ilişkin bilgiler yer aldı. Habere göre, RTÜK’te yapılan seçimde Süleyman Ergüner 7 oy, İbrahim Eren ise TRT Genel Müdürlüğü içen 6 oy aldı. RTÜK oylama sonucu isimleri 31 Mayıs 2017 tarihinde hükümete bildirdi. Yasa gereği genel müdürün bildirimin ardından 15 gün içinde seçilmesi gerekiyor. Fakat Eren’in seçilmesi tam 40 gün sürdü. 

‘TRT’NİN ADI T-RTE OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİ’

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ‘tarafsız’ kamu yayıncısı TRT’nin iktidarın yayın organı haline geldiği gerekçesiyle TRT adına yapılan zorunlu vergi kesintilerinin kaldırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

TRT’nin en son Adalet Yürüyüşü için kullandığı skandal KJ’yi hatırlatan CHP’li Tüm “TRT adında yazan Türkiye ismini bu yayıncılık anlayışıyla artık hiçbir şekilde hak etmemektedir. TRT ya kendi ismiyle uyumlu şekilde gerçekten tarafsız, bağımsız ve yasalarda belirtildiği üzere iktidardan tümüyle özerk hale getirilecek şekilde yeniden düzenlenmeli ya da en azından dürüstlük adına ismi ‘T-RTE’ veya ‘Reisinin Sesi’ olarak değiştirilmelidir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Fotoğrafçı  Süer, Hevsel’in Kızıl tilkisini belgeledi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...