11 Temmuz 2017 06:12

Elif Tuncer ve İHD yöneticileri mezarları başında anıldı

İHD Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı.

Paylaş

Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin İHD Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı. Anmaya İnsan Hakları Derneği, Emek Partisi yöneticileri ve aile yakınları katıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde konuşan İHD MYK Üyesi Yasemin Dora Şeker, Büyükada'da gözlatına alınan 9 insan hakları savunucusunun halen gözlatına bulunduğuna dikkat çekerek bugün de insan hakları savunucularına dönük saldırıların devam ettiğini söyledi. Bu yüzden hergün insan hakları ihlallerinin yaşandığı bugünkü koşullarda insan haklarını savunmanın daha da önemli hale geldiğini ifade eden Şeker, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceklerini kaydetti. 

İHD adına basın açıklamasını okuyan şube yöneticisi Turan Taş da insan hakları savunucularının 5 gündür gözaltında bulunmasına dikkat çekti. Arkadaşlarının insanlık ve hukuk dışı yöntemlerle ve aklın sınırını zorlayan iddialarla gözaltına alındığını ifade eden Taş, "Bizler dünden bugüne İktidarların hukuk dışı uygulamalarını tanıklığımızla tarihe not düşmüş ve mağduru olmuş bir geçmişten geliyoruz. Bizi vicdani olmayan hukuk dışı yöntemlerden vazgeçin" dedi. Elif Tuncer ve yöneticilerin adalet ve özgürlük mücadelesini, barış mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dolar uçuşta: 3,62

SONRAKİ HABER

'İnanmadan yemin etmenin hiçbir ahlak ve inançta yeri yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa