10 Temmuz 2017 15:20

Gazeteci ve akademisyenler ırkçı haber dilini kınadı

180 gazeteci ve akademisyenler yayınladıkları ortak bir bildiri ile Suriyelilerle ilgili yapılan haberlerdeki ırkçı ve ayrımcı dili kınadı.

Paylaş

Son dönemde özellikle Suriyeliler’le ilgili yapılan haberlere karşı gazeteci, yazar, akademisyen ve STK üyesi 180 isim ortak bir bildiriye imza atarak medyadaki ırkçı ve ayrımcı dili kınadı. 

Sakarya’da Suriyeli Emani ve çocuğunun öldürülmesinin ardından kullanılan haber dili tepkilere yol açmıştı.

180 gazeteci “Medyada Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele İnisiyatifi” adı altında ortak bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride “Irkçı yayınlar yapan ve Suriyeli kardeşlerimizi hedef gösteren bütün medya kuruluşlarını, muhabirleri, yazarları, sosyal medya kullanıcılarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Genel yayın yönetmenleri, haber müdürleri, köşe yazarları, gazeteciler ve yazarların imza verdiği bildiride ırkçı dil kullanan gazeteciler hakkında hukuki sürecin işletilmesi talep edildi.

Bildiride aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Basın İlan Kurumu ve Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü de ırkçı dil kullanan ve mülteci düşmanlığını kışkırtan haberleri yapanlar hakkında harekete geçmeye çağrıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İktidar medyası Adalet Mitingi’ni görmezden geldi

SONRAKİ HABER

Karşıyaka’da kura heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...