10 Temmuz 2017 14:40

İktidar medyası Adalet Mitingi’ni görmezden geldi

Maltepe’de 2 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Adalet Mitingi,' iktidar yanlısı medya tarafından ya görülmedi yada hedef gösterildi.

Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 gün önce başlattığı Adalet Yürüyüşü Pazar günü Maltepe’de sona erdi. İki milyon vatandaşın katılımıyla biten mitinge iktidara yakın gazeteler bugünkü manşetlerinde yer vermedi.

Bazı gazetelerde birinci sayfasında tek kelime yer almazken, Yeni Şafak, “Maltepe’de bitti”, Türkiye ise “CHP’nin şovu bitti” ifadelerini kullandı.

İktidara yakın Star gazetesi ‘Hangi Yüzle Adaletten Bahsediliyor’ diyerek Adalet Mitingi’ni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’yu hedef alması üzerinden kurdu. Gazete mitinge ilişkin birinci sayfasından gördüğü tek habere ise “CHP’liler Maltepe diyerek AK Parti mitingini paylaştı” başlığını attı. 

İKTİDAR YANLISI MEDYADA YA HİÇ YOK, YA DA...

Nefret söylemleri ile ün yapmış Akit gazetesi de tıpkı Star gazetesi gibi mitingi görmemeyi, manşetini ise Cumhurbaşnaı Erdoğan’ın sözleri üzerinden kurdu. Gazete ‘Kılıçdaroğlu’nun Ufku Yok’ manşetini attı.

Mitingini hiç görmeyen Sabah gazetesi ise manşetinde Kılıçdaroğlu’yu hedefe aldı. Sabah, manşetinde ‘Danışmanı Bylock Beyin Takımından’ ifadelerini kullandı.

Takvim, mitingi hiç görmemeyi tercih ederken, Akşam ise birinci sayfasından gördüğü küçük spotta ‘FETÖ’nin talepleri ile bitti’ başlığını kullandı.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir başka gazete ise Aydınlık oldu. Aydınlık şürmanşetinden ‘FETÖ’den Çağrı’ başlığı ile paylaştığı haberde, “FETÖ, ‘kontrollü darbe’ açıklamaları nedeniyle selam gönderdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu propagandayı devam ettirmeye çağırdı” ifadelerini kullandı. Miting haberi ise ‘yürüyüş bir son değil, başlangıç’ ifadeleri ile yer alabildi.

Evrensel, Cumhuriyet, BirGün, Hürriyet, Posta, Sözcü gazeteleri ise mitingi manşetlerine taşıdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu Kent Savunmasından iş kazası protestosu

SONRAKİ HABER

Gazeteci ve akademisyenler ırkçı haber dilini kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa