13 Temmuz 2012 16:11

AKM’de restorasyon başladı

DÖRT yıldır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) restorasyon çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay önceki gün düzenlediği basın toplantısında AKM’nin restorasyonuyla ilgili bilgi verdi. Basın toplantısına, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emr

AKM’de restorasyon başladı
Paylaş

DÖRT yıldır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) restorasyon çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay önceki gün düzenlediği basın toplantısında AKM’nin restorasyonuyla ilgili bilgi verdi. Basın toplantısına, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Sabancı Vakfı Başkan Yrd. Hüsnü Paçacıoğlu, Yeni Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı M.Naci Topsakal, Taca İnşaat Yönetim Kurulu Bşk. Tayyar Akkurt, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUREB Başkanı Şerif Yenen, TYD Başkanı Turgut Gür de katıldı.
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay sözlerine, restorasyonun gecikme sebebini açıklayarak başladı. Günay, AKM’nin aslına uygun restore edilmesini savunan ve ilk projeyi eleştiren demokratik kitle örgütlerinin “İstanbul’un zenginlerinin yemek yediği bir yer istemiyoruz” gibi bir gerekçeyle karşı çıktıklarını söyledi.
Yeni projeyle AKM’nin açılışının, Cumhuriyetin 90. yıl dönümüne yetiştirilmesi planlanıyor. 79 milyon liraya mal olacak AKM’ye Sabancı Topluluğu ise 30 milyon lira destek verecek. AKM’nin içinde 1200 kişilik bir konser salonunun yanı sıra 500 ve 200 kişilik iki salon da bulunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu felaketin sorumlusu TOKİ

SONRAKİ HABER

Açlık grevi yapan futbolcu serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...