10 Temmuz 2017 13:46

Bektaş Tekstil’de 12 saat dayatması

Bektaş Tekstil fabrikasında patron, 8 saat çalışan işçileri, 12 saat çalışmaya zorladı. İşçiler patrona ihtarname göndermek için notere başvurdu.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Bağcılar’da bulunan Bektaş Tekstil fabrikasında patron, 8 saat çalışan işçileri, cuma gününden itibaren aynı ücretle günde 12 saat çalışmaya zorladı. Buna tepki gösteren işçiler patrona ihtarname göndermek için notere başvurdu.

Bağcılar Evren Mahallesi’nde bulunan, kumaş üretimi yapılan Bektaş Tekstil fabrikasında geçtiğimiz perşembe günü işçilerle toplantı yapan patron, 3 vardiyanın 2 vardiyaya indirileceğini duyurarak, işçileri aynı ücretle 12 saat çalışmaya zorladı. Patron işçilerden “10.07.2017 tarihinden itibaren haftanın 5 günü, günlük 12’şer saatlik vardiya halinde... yeni çalışma düzenini kabul ettiğimi, bu şekli ile çalışmaya devam edeceğimi, rızam ve isteğim doğrultusunda kabul ediyorum. İşbu belge altında bulunan imzamı, hiçbir baskı ve zorlama olmaksızın, hür irademle attığımı kabul ederim” ifadeleri yer alan belgeyi imzalamalarını istedi. Bu belgeyi imzalamayı reddeden işçiler, cuma günü ise işyerine geldiklerinde, asılan vardiya listesinde 12 saat çalışacaklarını öğrendi.

Tepki gösteren işçilerin görüşme talebi de “Patron işyerinde değil” denilerek geri çevrildi. Daha sonra işçilerin yanına gelen yöneticiler makineleri kapatarak bu anı fotoğrafladı. “12 saat çalışacaksanız çalışın” denilen işçiler daha sonra fabrikadan çıkarıldı. Diğer vardiyalarda çalışmak için işyerine gelen işçiler ise fabrikaya alınmadı. Yöneticilerin, tazminat benzeri haklarını vermemek için makineleri kapattığını belirten işçiler, “Makineleri kapattıklarında itiraz ettik. ‘3 gün işe gelmediler deyip tazminatınızı yakarız’ dediler” diye konuştu.

İşçiler dün sabah, patrona ihtarname çekmek için Bakırköy 47. Noter’e geldi. Gazetemiz baskıya girdiği sırada işçiler dilekçe hazırlıyordu.

ÖNCEKİ HABER

Yağış nedeniyle kirazda rekolte düştü

SONRAKİ HABER

Kapkaççı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...