13 Temmuz 2012 16:08

Bayraktar’a göre Aliağa’da kirlilik yok

İZMİR ve Aliağa’da, 40’ı ağır sanayi tesisi olmak üzere 2 bin 900 işyeri ve 9 termik santralın yarattığı kirlilik halkı nefes alamaz hale getirirken, AKP Hükümeti yeni termik santraller kurma çalışmalarını sürdürüyor. Kirlilik nedeniyle kanser vakalarının da arttığı bölgede, Bakan Erdoğan Bayraktar’a göre &ld

Bayraktar’a göre Aliağa’da kirlilik yok
Paylaş
Döndü Taka Çınar

İZMİR ve Aliağa’da, 40’ı ağır sanayi tesisi olmak üzere 2 bin 900 işyeri ve 9 termik santralın yarattığı kirlilik halkı nefes alamaz hale getirirken, AKP Hükümeti yeni termik santraller kurma çalışmalarını sürdürüyor. Kirlilik nedeniyle kanser vakalarının da arttığı bölgede, Bakan Erdoğan Bayraktar’a göre “Sorun yok, her şey kontrol altında”
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in bölgedeki çevre kirliliğini gündeme getirdiği soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aliağa’da Yönetmeliğin gerektirdiği düzenlemelerin yapıldığını savundu.
“Bölgede kanser vakalarının arttığı ve bu konuda inceleme yapılıp yapılmadığı” yönündeki soruya ise “Sağlık Bakanlığınca değerlendirilmesi gerektiği” yönünde yanıt veren Bakan Bayraktar, temiz ve ekonomik olan rüzgar ve güneş enerjisi konusunu da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına havale ederek şu yanıtı verdi: “Enerji arzına yönelik olarak; bölgede doğanın ve insan sağlığının korunması için termik santraller yerine temiz ve ekonomik olan rüzgar ve güneş enerjinden yararlanılması konusundaki çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının sorumluluk alanında bulunmaktadır.”

LEVENT TÜZEL: BAKAN GEÇİŞTİRMİŞ

Soru önergesine verilen yanıtı, “Bakanın verdiği bilgiler prosedür gereği verilmiş cevap niteliğinde, sorularımızın içeriğiyle ilgisi yok” diye değerlendiren Levent Tüzel, “Bu Hükümetin insanı, doğayı, çevre sağlığını korumak, hava kirliliğini önlenmek diye bir derdi yok. Aliağa’da 40’ı ağır sanayi tesisi olmak üzere 2 bin 900 işyeri ve 9 termik santral var. Aliağa ve İzmir halkı burada yeni santral istemiyor” dedi.
İzmir ve Aliağa halkı temsilcilerinin bu taleplerini Meclise de ilettiklerini belirten Tüzel, “Halka rağmen yeni tesisler, santraller yapılamaz. Bunda ısrar etmek doğaya ve insana zulümdür” dedi. Tüzel, her sıkıntıda Bakan Bayraktar’ın kendisini ‘sorumsuz’ görmesini de şu sözlerle değerlendirdi: “Bakan Bayraktar kendini, TOKİ Genel Müdürlüğü döneminde Samsun’un Canik ilçesinde dere yatağına inşa edilen evlerin 12 insanımıza mezar olması karşısında, ‘Binaların buraya yapılmasında sorun yok’ diyecek kadar ‘sorumsuz’ ilan etti.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu metro inşaatı ne zaman bitecek?

SONRAKİ HABER

Bu felaketin sorumlusu TOKİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...