10 Temmuz 2017 11:34

Adalet mitingi yabancı medyada büyük yankı buldu

Adalet Yürüyüşü'nün sonunda, Pazar günü İstanbul Maltepe'de gerçekleşen "Adalet Mitingi" dünya medyasında büyük yankı buldu.

Paylaş

Adalet Yürüyüşü'nün sonunda, Pazar günü İstanbul Maltepe'de gerçekleşen "Adalet Mitingi" dünya medyasında büyük yankı buldu.

LA TİMES: YÜZBİNLER İSTANBUL'DA TOPLANDI

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, "Türk muhalefet lideri 25 günlük Adalet Yürüşüyü'ne son verirken yüzbinlerce kişi toplandı" diye yazdı. Haberde, "Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri Pazar günü, hükümeti, cezaevindeki siyasiler, öğretmenler ve diğerlerini serbest bırakmaya ve OHAL’a son vermeye çağırdığı İstanbul’daki mitinge, yüzbinlerce destekçisini çekti" değerlendirmesine yer verildi.

NEW YORK TİMES: YÜZBİNLERCE KİŞİ MUHALİFLERE BASKILARI PROTESTO ETTİ

Adalet Mitingi'ni "Türkiye'de yüzbirlence kişi Erdoğan'ı protesto etti" sözleriyle duyuran New York Times  gazetesi, "Üç haftalık Adalet Yürüyüşü'nü sonlandırmak amacıyla yüzbinlerce protestocu İstanbul'a ulaştı ve ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde hükümetin son dönemdeki muhaliflere baskılarını protesto ettiler" diye yazdı. 

WASHİNGTON POST: MUHALEFET, ERDOĞAN'A KARŞI GÜÇ GÖSTERİSİNDE BULUNDU

Washington Post gazetesi de, "Türkiye'de muhalefet, Erdoğan'a karşı bir güç gösterisi oluşturan kitlesel bir miting gerçekleştirdi" görüşünü dile getirdiği haberinde, miting için "son dönemde gittikçe zayıflatılan muhalefeften ender rastlanan aleni bir gösteri" nitelemesini yaptı.

FİNANCİAL TİMES: DARBEDEN SONRA İLK KİTLESEL PROTESTO GÖSTERİSİ

İngiliz gazetesi Financial Times ise, Maltepe Mitingi'ni aktarırken, Kılıçdaroğlu'nun "adalet için yürümeye devam etme sözünü verdiğini" belirtti. Gazeteye göre, Pazar günü en az 100 bin kişi, İstanbul'daki sokaklara dökülerek geçen yıldaki başarısız darbenin ardından uygulanan baskılara yönelik ilk kitlesel protestoyu gerçekleştirdi.

LE FİGARO: İSTANBUL’DA DEV MİTİNG

Fransız muhafazakar gazetesi Le Figaro ise, "İstanbul'da Erdoğan'a karşı dev miting" ifadesini kullandı. "Yüzbinlerce rejim muhalifi, 25 günlük bir yürüyüşün sonunu vurgulamak için Pazar günü bir araya geldi" diyen gazete, "15 Haziran'da Ankara'dan başlayan yürüyüş, 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbeden sonra Türk devletince uygulanan baskıları protesto amacını taşıyordu" değerlendirmesinde bulundu. 

EL PAİS: YÜZBİNLER TÜRK ADALET İÇİN GÖSTERİ YAPTI

Adalet Mitingi'ni okuyucularına aktaran İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais, "Yüzbinlerce Türk, İstanbul'da adalet için ve Erdoğan'a karşı gösteri yaptı" sözlerini kullandı. Gazete, muhalefetin "kitlesel gösterileri sürdüreceği" açıklamasına dikkat çekti.

PRESS TEV: ENDER RASTLANAN BİR MEYDAN OKUMA

İran devletine ait İngilizce kanalı Press TV de, "Türkiye'nin muhalefet liderinin Adayet Yürüyüşü'nü sonlandırdıktan sonra çok büyük bir kalabalığa hitap ettiğini" belirtti. Haberde, bir muhalefet milletvekilinin tutuklanmasına itirazları seslendirmek için düzenlendiği belirtilen yürüyüş, "Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ender rastlanan bir meydan okuma" olarak görüldü.  

DWELLE: İSTANBUL'DA YÜZ BİNLER TEK SES

Maltepe Mitingi, Alman yayın kuruluşu DWelle tarafından da, "İstanbul'da yüz binler tek ses" sözleriyle yansıtıldı. Kılıçdaroğlu'nun, 25 gün önce Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün İstanbul'da yapılan mitingle sona erdiğine işaret eden DWelle, "Yürüyüşün başlangıç olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istedi" dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta köylüler yol kapatarak eylem yaptı

SONRAKİ HABER

CHP’li Sarıhan, Adalet Bakanı ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...