10 Temmuz 2017 10:21

Adana'da kadın cinayetine müebbet istemi

Adana'da boşanmak isteyen eşi İmhan Kılıç'ı öldüren Ahmet Kılıç hakkında müebbet hapis cezası istendi. 

Paylaş

Adana'da boşanmak isteyen eşi 45 yaşındaki İmhan Kılıç'ı tabancayla vurarak öldüren ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 53 yaşındaki Ahmet Kılıç'ın yargılanmasına devam edildi.

Pazarcılık yapan Ahmet Kılıç, başka bir kadınla ilişki yaşamaya başladı. Durumu öğrenen 3 çocuk annesi İmhan Kılıç, boşanmaya karar verip kardeşlerini arayarak kendisini alıp Urfa'ya götürmelerini istedi. Ahmet Kılıç ise 6 Kasım'da eve gelerek eşi ile tartışmaya başladı. İmhan Kılıç, eşinin elindeki silahı görünce kaçarak yatak odasına girip kapıyı kilitledi. Ahmet Kılıç'ın ateş etmesiyle göğsüne kurşun isabet eden İmhan Kılıç öldü. Tutuklanan Ahmet Kılıç hakkında 'eşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

KATİL ZANLISI: YUVAYI DAĞITMA, ETRAFA REZİL OLMAYALIM

Eşinin başka bir kadınla olan ilişkisini öğrendikten sonra kendisini affetmesi için konuştuğunu anlatan Ahmet Kılıç, "Eşim bana 'Sana 6 ay süre veriyorum, bu işi temizleyeceksin' dedi. Evliliğimiz gayet iyiydi. Olay günü annem beni arayarak eşimin Şanlıurfa'ya gitmek için hazırlık yaptığını söyledi. Eşim gitmekte ısrar etti.  'Kardeşlerini ara gelmesinler. Yoksa kendimi öldüreceğim. Yuvayı dağıtma, etrafa rezil olmayalım' dedim. Kendisini odaya kilitledi. Belimden silahı çıkarttım. Ağabeyim üzerime geldi, 'silahı bırak' diyerek beni itekledi. Bu sırada silah ateş aldı. İsteyerek ve bilerek ateş etmedim, kazaydı" diye savunma yaptı.

Duruşma savcısı araştırılacak başka bir husus kalmadığını belirterek esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, Ahmet Kılıç'ın eşini öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, karar verilmesi için duruşmayı erteledi.

EŞİNİ ÖLDÜRÜP, BAŞINDA GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ

Ahmet Kılıç, eşi İmhan Kılıç'ı tabancayla vurduktan sonra acil servise götürmüş ve hastane önünde gözyaşı döküp sinir krizleri geçirmişti. Durumdan şüphelenen polisler Ahmet Kılıç'ı gözaltına almıştı. Kılıç, cinayet bürosundaki sorgusunda suçunu itiraf etmişti. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Somalı aileler hakimlerin görevine iadesini istedi

SONRAKİ HABER

Afrodisias Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...