13 Temmuz 2012 16:05

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

MİMARLAR Odası Genel Merkezi, Samsun’da meydana gelen sel hakkında uyaran meslek örgütlerine hakaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.Oda Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Meslek örgütlerinin kamusal ve mesleki sorumlulukları gereği yaptıkları bu açıklamalardan rahatsız olduğu anlaşılan Ba

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu
Paylaş

MİMARLAR Odası Genel Merkezi, Samsun’da meydana gelen sel hakkında uyaran meslek örgütlerine hakaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Oda Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Meslek örgütlerinin kamusal ve mesleki sorumlulukları gereği yaptıkları bu açıklamalardan rahatsız olduğu anlaşılan Başbakan, partisinin 12 Temmuz 2012 tarihli İl Başkanları Toplantısı’nda makamının ciddiyeti ve saygınlığı ile bağdaşmayan ‘ağır hakaretler’ etmekte bir sakınca görmemiş ve Odalar politik rakipleriymiş gibi açıklamalarını sürdürmüştür.  
13 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘küfür ve hakaretleri’ nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi. Başbakan Erdoğan, İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada TOKİ’nin dere yatağına konut yapmadığını savunmuş, meslek odalarının ise önceden herhangi bir uyarı yapmadığını iddia etmişti.

1996’DA ENGELLEDİK 2008’DE UYARDIK

Mimarlar Odasından yapılan açıklamada, Samsun’da afetin yaşandığı bölgede ilk yapılaşma girişiminin 1996 yılında gündeme geldiği belirtilerek, “ Mimarlar Odasının değerlendirme ve önerileri zamanın kamu yönetimleri tarafından dikkate alınarak bu yapılaşmadan vazgeçilmiştir. 2008 yılında Erdoğan Bayraktar TOKİ Başkanı olduğu sırada, Mimarlar Odası adına bizzat Genel Başkan tarafından ziyaret edilmiş ve şehircilikle ilgili kaygılar kendisine iletilmiştir. Sonuç olarak, Samsun’da yaşanan afet sonrasında sorumlulukların bu kadar açık ve net bir şekilde ortaya çıkmasından rahatsız olan Başbakan Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘Suçu üzerinden atma’ telaşı içinde yaptıkları açıklamaları hiçbir ‘bilimsel ve ahlaki’ ölçüt içersinde değerlendirme olanağı bulunmamaktadır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KMO’dan Gökçek’e: İnkar etme, önlem al

SONRAKİ HABER

Bu metro inşaatı ne zaman bitecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...