01 Nisan 2011 11:14

European Tobacco işçileri huzursuz

Mersin’de European Tobacco sigara fabrikasında çalışan işçilerin huzursuzluğu günden güne artıyor. 3 vardiyalı sistemde toplamda 300 kişinin çalıştığı, yurt içi ve yurt dışı piyasalara ihracat yapan firma son dönemde “üretim düşüklüğü” bahanesiyle işçiler üzerindeki baskıların

European Tobacco işçileri huzursuz
Paylaş

Mersin’de European Tobacco sigara fabrikasında çalışan işçilerin huzursuzluğu günden güne artıyor. 3 vardiyalı sistemde toplamda 300 kişinin çalıştığı, yurt içi ve yurt dışı piyasalara ihracat yapan firma son dönemde “üretim düşüklüğü” bahanesiyle işçiler üzerindeki baskılarını iyice arttırdı.

Şubat ayında 28 işçiyi kapının önüne koyan şirket, 15 Aralık’tan bu yana da işçilerini sık sık ücretsiz izinlere gönderiyor. Herhangi bir sendikal örgütlülüğün olmadığı European Tobacco’da, işçilerin diğer her türlü sosyal hakları da esirgenmekte. Çoğunluğu asgari ücret ya da asgari ücretin biraz üstünde ücretlere çalışan işçilerin sendikal talepleri bugüne kadar sert bir şekilde bastırıldı.

2006 yılında bir birliktelik oluşturmayı başararak sendika oluşumu için imza toplayan işçilerden 40’ı, noter onayına kısa bir süre kala işten kovulmuştu.

Dünyanın önde gelen bakliyat firmalarından Arbel’in de sahibi olan Mahmut Arslan ve ailesine ait olan şirketteki bu sendika ve işçi karşıtı tutuma karşın huzursuzlukları iyice artan işçilerin yeniden bir birlik oluşturmak için harekete geçtiği belirtiliyor. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savcı tecavüzü protesto edenlerin 3 yıl hapsini istiyor!

SONRAKİ HABER

Emekliliğe bir gün kala işten attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...