10 Temmuz 2017 09:48

İHD: ‘Beşler’den öğrenmeye devam ediyoruz

İHD yazılı bir açıklama yaparak Vedat Aydın’ın cenazesine katılmak için Diyarbakır’a giderken hayatını kaybeden beşleri andı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) yazılı bir açıklama yaparak Vedat Aydın’ın cenazesine katılmak için Diyarbakır’a giderken hayatını kaybeden Elif Tuncer, Hasan Üzüm,  Yusuf Üzüm, İmam Turan ve Celal Ölçmez'i andı.

İHD’nin açıklaması şöyle:

“Elif Tuncer, Hasan Üzüm,  Yusuf Üzüm, İmam Turan ve Celal Ölçmez’e saygıyla…

Tarih 10 Temmuz 1991’i gösteriyordu. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Vedat Aydın 5 Temmuz’da Jitem tarafından kaçırılmış,  iki gün sonra da ağır işkence edilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu ve İnsan hakları savunucuları, yoldaşları Vedat Aydın’ı son yolculuğuna uğurlamak için dört bir yandan yollara düşmüştü. İHD Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve şube yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, İmam Turan ve Celal Ölçmez yoldaşlarını uğurlamak için çıktıkları o yolda trafik canavarına kurban gitti ve  acımız altıya katlandı.

Vedat Aydın; insan hakları ihlallerine karşı yürüttüğü mücadelesindeki ısrarı ve Kürt kimliğine sahip çıkmakta gösterdiği kararlılığı ile inkâr siyasetinde gedikler açıyor diye katledilmişti. Sonradan “Beşler” olarak anacağımız Elif Tuncer, Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Celal Ölçmez ve İmam Turan’da ağır tehdit altında olmalarına rağmen insan hakları mücadelesinde gösterdikleri kararlılıklarıyla topluma örnek oluyor, cesaret aşılıyorlardı ve yaşasalardı daha çok şey katacakları muhakkaktı.

Ve elbet, Vedat Aydın’la omuz omuzaydılar. Beraber gittiler. Gidişlerinin 26. yılında onlardan öğrenmeye devam ediyor, saygıyla anıyoruz. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılardan Erdoğan'a: Demirtaş milyonların iradesidir

SONRAKİ HABER

Isparta'da yolcu otobüsünde yangın 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...