13 Temmuz 2012 16:05

KMO’dan Gökçek’e: İnkar etme, önlem al

KİMYA Mühendisleri Odası (KMO) Ankara Şubesi, Ankara’da içme suyunun sağlık için tehdit yarattığı konusundaki uyarılarını yalanlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yanıt verdi. Kirliliğin yaklaşık bir aydır sürdüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun konuyla ilgili harekete geçtiği

KMO’dan Gökçek’e: İnkar etme, önlem al
Paylaş

KİMYA Mühendisleri Odası (KMO) Ankara Şubesi, Ankara’da içme suyunun sağlık için tehdit yarattığı konusundaki uyarılarını yalanlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yanıt verdi. Kirliliğin yaklaşık bir aydır sürdüğü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun konuyla ilgili harekete geçtiği belirtilen açıklamada, Gökçek’e “Kirliliği inkar edeceğine önlem al” diye seslenildi.
KMO Ankara Şubesinden dün yapılan yazılı açıklamada, “Açıklamamızın arkasındayız. Sağlık Bakanlığı Laboratuvarı, Ankara’nın şebeke suyunda kirlilik saptamıştır. Raporlar Bakanlık arşivinde duruyor. Merkez ilçelerin önemli bir bölümünde saptanan kirlilik bir aydır sürüyor. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu konuyla ilgili ‘Bilim Kurulunu toplamıştır” denildi.
Gökçek’i kirliliği inkar etmek yerine önlem almaya çağıran açıklamada, suyun kaynatılmasının çare olmayacağı, önlem alınmazsa tehlikeli sonuçlarla karşılaşılabileceği ifade edildi. Açıklamada vatandaşlara da çağrı yapılarak, “Sağlık Bakanlığı yetkilileri tatmin edici bir açıklama yapana kadar Ankaralılara musluk suyu içmemelerini öneriyoruz” denildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik protestosuna polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...