10 Temmuz 2017 08:18

HDP, iş cinayetleri için Meclis araştırması istedi

HDP, iş cinayetlerinin sebeplerinin araştırılması ve engellenmesi amacıyla Meclise araştırma önergesi sundu. 

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım iş cinayetlerinin sebeplerinin araştırılması ve engellenmesi amacıyla Meclise araştırma önergesi sundu. 

Yıldırım TBMM'ye sunduğu dilekçesinde "Türkiye’de iş kazaları ve işçi cinayetlerinin gelmiş olduğu nokta insan onurunu zedeleyecek boyutlara ulaşmıştır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yaşanan ihmallerin ve bu konuda atılması gereken adımların bir an önce gerçekleştirilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz" dedi. 

'İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ALANINDAKİ SORUNLARI DERİNLEŞİYOR'

Yıldırım araştırma önergesinin gerekçesine "Ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yaşananlar çalışanlar için bir kabus olmaya devam etmektedir" derken, Türkiye’de 2000’li yıllardan itibaren önce özelleştirmelerle, daha sonra taşeron ve güvencesiz çalışma biçimleriyle, bugünlerde ise kiralık işçi modelleri ile kendini gösteren kapitalist birikim rejiminin, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanındaki sorunları derinleştirdiğini belirtti. 
 
Yıldırım'ın önergesinde "İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılması gerekenlerin tespiti ve işçi cinayetlerinin engellenmesi amacıyla TBMM’nin üzerine düşen rolünü üstlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cenevre Suriye görüşmelerinin 7. turu başladı

SONRAKİ HABER

Sur'da yıkım devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...