Kılıçdaroğlu: Adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu'yu ziyareti sonrası konuştu: 'Adaletin mahkum edildiğini gördüm'

10 Temmuz 2017 07:36
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları nedeniyle tutuklu bulunan partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'yu Maltepe Cezaevinde ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu saat 10.50 sıralarında cezevine geldi. İçeride yaklaşık 2 saat kalan Kılıçdaroğlu çıkışta açıklama yaptı.

'ÜZERİNDE ADALET SARAYI YAZILAN BİNALARDA ADALET DAĞITILMIYOR'

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında "Milletvekilimiz Enis beyi ziyaret ettik. Morali yerinde anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek gerçekten acı verici. Adalet, saraylarda değil aslında. Üzerinde adalet sarayı yazılan binalarda bugünkü koşullarda üzülerek söyleyeyim adalet dağıtılmıyor. Adaletin mahkum edildiğini gördüm, adaletin hapse atıldığını gördüm. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan insanların, haksız yere suçlanan insanların hapse atılması toplumun vicdanında derin yaralan açar. Enis bey bu örneklerden biridir" dedi.

'BÜTÜN GAZETECİ ARKADAŞLARA SELAMI VAR'

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Uzun yıllar gazetecilik yaptı. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birinin yayın yönetmenliğini yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamı var. Morali yerinde. Az önce de ifade ettim anılarını yazıyor. Umarız adalet yerini bulur kısa süre içinde tahliye olur. Alınan karar çok ağır bir karar. Hukukla bağdaşmayan bir karar, adaletle bağdaşmayan bir karar, toplum vicdanında derin yaralar açan bir karar. 'Adalet ağır yürür, az yürür ama mutlaka hedefine varır' diye bir ifade var. Biz de adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz" (İstanbul/DHA) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Nuriye ve Semih için açlık grevi yaptılar

SONRAKİ HABER

22'nci Dünya Petrol Kongresi nedeniyle bazı yollar kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...