10 Temmuz 2017 06:42

10 Ekim anması: Görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler, katliamın gerçekleştiği Ankara Tren Garı önünde anıldı.

Paylaş

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler, katliamın gerçekleştiği Ankara Tren Garı önünde anıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, katliamın görmezden gelinerek unutturulmak istendiğini, buna izin vermeyeceklerini belirttiler. 

Emek Barış Demokrasi Mitingi için 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde toplananları hedef alan ve toplamda 102 kişinin ölümüne neden olan katliamın davasının 4. grup duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlıyor. Duruşma öncesinde katliamda  hayatını kaybedenler için Tren Garı önünde anma düzenlendi. 

Anmaya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, HDP Milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu ile KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri de katıldı. 

Anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği  Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliamın üzerinden 21 ay geçtiğini hatırlatarak, “Adalet ve hak mücadelemiz anlaşılmıyor. Halen bir anıt yapılmadı. Katliamı görmezden geliyorlar ve ayrıştırıyorlar. Artık dernek olarak insiyatifi ele alıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapıp, anıt yaptırıcağız” dedi. 

Katliamda ölen Mesut Mak'ın kardeşi Deniz Mak, Adalet Yürüyüşü’ne gidenlerin 10 Ekim anmalarına da katılması gerektiğini belirtti. Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri adına konuşan Sultan Yıldız da, “Bu mücadeleyi sürdürdükçe adalet yerini bulacak. Bu düzen şunu unutmasın, davamızın peşini bırakmayacağız” diye konuştu. 

Kerestecioğlu, “Her mücadele taş taş üstüne koyuyor, birikiyor. Buraya anıt yapılsın istiyoruz, onlar anıtları yıkıyorlar. İnsan Hakları Anıtının etrafını çeviriyorlar. Bizim hafızımızı silmeye çalışıyorlar. Ancak biz unutmamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Katliamda hayatını kaybedenler için şiir okunmasının ardından kitle davayı takip etmek için Ankara Adliyesine yürüyüş yaparak geçti. Yürüyüşte katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.

Polisin aileler ve yaralıların adliye önünde açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay madenci ailesine tazminat ödenmesini onadı 

SONRAKİ HABER

Varto'da sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...