10 Temmuz 2017 04:37

İstanbul Valiliğinden ilginç iddia: 175 bin kişi katıldı 

İstanbul Valiliği’nden, Adalet Mitingi'ne katılanların sayısıyla ilgili ilginç bir iddia geldi: ‘Mitinge 175 bin kişi katıldı.’

Paylaş

İstanbul Valiliği gece yarısı Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Adalet Mitingi’ne katılımın 175 bin kişinin katıldığını iddia etti. 

Valiliğin twitter hesabından saat 01.00 sıralarında yapılan açıklamada,  "Katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

Valiliğin açıklaması şu şekilde: “Maltepe Mitingi alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirilmelerde bulunulmuştur. Miting alanının yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır.”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ABAKÜSLÜ TEPKİ

CHP Milletvekili Özgür Özel, Adalet Mitingi'ne katılım rakamını 175 bin olarak açıklayan İstanbul Valiliği'ne tepki göstererek İstanbul Valisi Vasip Şahin'e 'abaküs' göndereceklerini söyledi.

Özel, farklı basın organlarına göre Adalet Mitingi'ne katılımın 2 milyonun üzerinde olduğunu dile getirerek valiliğin talimatla açıklama yaptığını iddia etti.

Özel "Birisi gecenin bir yarısında İstanbul Valisi'ni uyandırdı. Dedi ki, 'Acil açıklama yapın bu mitingi küçük gösterin'... Bir dizüstü bilgisayardan, tablet bilgisayardan yazıldığı altında kendiliğinden ifade edilen Türkçesi bozuk bir açıklama... Diyor ki, 'Orada 170 bin kişi vardı. Sayın Vali! Sen Ahmet Davutoğlu'nun 2 milyon kişi deyip bunun yarısı kadar olan bir miting 2 milyon diye açıklama yapılırken o hesaba göre burda 3-4 milyon kişi varken insan nasıl 170 bin der? Hiç utanmasa bin yedi yüz  kişilerdi diyecek. Genel Başkan MYK'sıyla beraber 17 kişi oradaydı diyecek. Şimdi bundan sonra anlaşılıyor ki sayın vali ilkokul öğretmenini de utandıracak. Kendisine bugünleri hatırlatınca kendisi de utanacak, belki çocukları ve torunları da utanacak. Ondan, ilkokul öğretmenini utandırmaması için onu unuttuğu bir hesapla tanıştırıyoruz. Bugün kendisine kargoyla bu abaküsü yolluyoruz. Sayın vali saymayı unutmuş, yeniden sayacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Trump'ın oğlu başkanlık seçimini bir Rusla görüştü'

SONRAKİ HABER

Koray Çalışkan gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...