09 Temmuz 2017 20:21

Yarkadaş: İbrahim Eren'in ataması hukuksuzdur

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın onayı ile Bilal Erdoğan'ın arkadaşı İbrahim Eren'in TRT Genel Müdürülüğüne atanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TRT Genel Müdürlüğü atamasının hukuken geçersiz olduğunu söyledi. Yarkadaş, "TRT'yi ideolojik aygıtı ve arpalığı olarak görenler, kanun tanımıyor" dedi.

'TRT’NİN ADI DEĞİŞMELİ VE T-RTE OLMALIDIR'

Eren'in ataması sonrası konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Yürüyüşü'nü görmeyen TRT'yi eleştirdi "TRT’nin adı değişmeli ve T-RTE olmalıdır" dedi.

TRT'nin 7 binden fazla çalışanı, 14 kanal ve 16 radyosuyla AKP’lilerin elinde oyuncak olduğunu söyleyen Yarkadaş; 1 ay önce kendisinin Eren'in TRT'ye atanacağını söylemesi ve Numan Kurtulmuş'un bunu yalanlamasını gündeme getirdi ve "Yasalara göre İbrahim Eren’in TRT’de görev alabilmesi için en az 12 yıllık devlet memuru olma şartı var. Ancak bu sağlanmadan hülle yoluyla bu göreve getirildi. AKP kanun, kural tanımamakta ısrar ediyor" dedi.

'ATAMANIN İPTAL EDİLMESİNİN HUKUKİ YOLLARINI DA KULLANACAĞIZ'

TRT’nin Adalet Mitingi'ne bir saniye bile yer vermediğini hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “TRT vatandaşın sırtına adeta bir kene gibi yapışmış, milletin vergileriyle yandaş kayıran bir çiftlik haline gelmiştir. Muhalefet partisi genel başkanının 2,5 milyonunun üzerinde bir insan topluluğuna konuşmasını görmeyen bir kurum bizim için de yok hükmündedir. TRT yöneticilerinin ve siyasi otoriterin yaptıklarını asla unutmayacağız. Önümüzdeki günlerde birkaç milletvekili arkadaşımızla birlikte Numan Kurtulmuş’u ziyaret edip bu konuları kendisine bir kez daha anlatacağız. Atamanın iptal edilmesinin hukuki yollarını da kullanacağız."

BİLAL ERDOĞAN'IN İMAM HATİP LİSESİNDEN ARKADAŞI

Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla TRT'nin yeni genel müdürü oldu.

RTÜK Üst Kurul toplantısında, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun amir hükümleri gereğince, boş bulunan TRT Genel Müdürlüğüne atama yapılması için aday belirleme süreci ele alınmıştı.

Oylama sonucunda, 26 Mayıs'ta sona eren ve 56 adayın başvuruda bulunduğu TRT Genel Müdürlüğü için başvuruda bulunan adaylardan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Erguner ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Pazarbaşı'nın isimleri Başbakanlık'a bildirilmişti.

Erdoğan oyunu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren'den yana kullandı.

İbrahim Eren'in TRT Genel Müdürü olduğu haberi ilk olarak CHP Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından duyurulmuş fakat haber Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yalanlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin yanlışlıkla SDG'yi vurduğu haberi yalanlandı

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan genç hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...