13 Temmuz 2012 16:02

Hyundai ve Kia işçileri grevde

ÇOĞUNLUĞUNUN Hyundai ve Kia’da çalışan işçilerinden oluşan Guemsok İşçi Sendikasının çağrısını yaptığı greve 130 bin kişi katıldı.Güney Kore’de son 4 yılın en büyük çaplı grevi yapıldı. Genel itibari ile Kia ve Hyundai’nin araba fabrikalarında çalışan işçilerinden oluşan Gue

Hyundai ve Kia işçileri grevde
Paylaş

ÇOĞUNLUĞUNUN Hyundai ve Kia’da çalışan işçilerinden oluşan Guemsok İşçi Sendikasının çağrısını yaptığı greve 130 bin kişi katıldı.
Güney Kore’de son 4 yılın en büyük çaplı grevi yapıldı. Genel itibari ile Kia ve Hyundai’nin araba fabrikalarında çalışan işçilerinden oluşan Guemsok İşçi Sendikası, ayın 20’sinde bir grev daha yapmayı planladığını açıkladı. Greve ülke genelinde yaklaşık 130 bin kişi katılırken, Hyundai işçilerinden 44 bin, Kia’dan ise 30 bin kişi katılım gösterdi.
Grev sırasında açıklama yapan sendika yetkilileri taleplerini dile getirdiler. Devlet Başkanı Lee Myung-bak’ı büyük firmalar ile yakın olmakla suçlayan sendika yetkilileri, emekçilerin ücret ve çalışma koşullarına dair taleplerinin karşılanmasını istedi. Maaşlarına yüzde 7 zam yapılmasını isteyen işçiler, mesai saatlerinde ise azalma talebinde bulunuyorlar.
Son zamanlarda otomobil fabrikalarında iş kazaların arttığını ifade eden sendikacılar, grev kararına başka sendikaların da katılacağını öngörüyorlar. (Seul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yanarak ölen 11 işçinin davası başladı

SONRAKİ HABER

Çağlayan’ın istediği oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa