09 Temmuz 2017 18:25

'Adalet Mitingi'ni dış basın nasıl gördü?

İstanbul Maltepe’de yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen mitingle son bulan ‘Adalet Yürüyüşü’ ABD ve İngiltere basınında da geniş yer buldu.

Paylaş

İstanbul Maltepe’de yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen mitingle son bulan ‘Adalet Yürüyüşü’ ABD ve İngiltere basınında da geniş yer buldu.

Amerikan New York Times gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu miting için "Muhalefet sesini [Cumhurbaşkanı Recep Tayyip] Erdoğan'a duyurmaya çalışıyor" yorumunu yaptı.

Gazetenin muhabiri Carlotta Gall'ın imzasını taşıyan haberde, "Yürüyüşe katılanlar ağaçların altında dinlenirken yorgun ama umutluydu. Keyfi gözaltılara son verecek siyasi dönüşümün başlayabileceğine inanıyorlardı" denildi.

WSJ: DARBE KARŞITI BİRLİKTELİK OHAL İLE BOZULDU

Wall Street Journal gazetesi ise haberinde, "Darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye adalet arayışını tartışıyor" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü için ülke genelinde hazırlıkların devam ettiğini hatırlatan gazetenin haberinde şu satırlar yer aldı:

Darbe girişiminin hemen ardından ülke genelinde toplumsal bir mutabakatın ve darbe karşıtı duruşun oluştuğunu ifade eden Wall Street Journal, "Ancak bu hava olağanüstü hâl döneminde onbinlerce kişinin işten atılması ve on binlercesinin de tutuklanmasıyla bozuldu" yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yargı sisteminden umudu keserek yürüme kararı aldığı ifade edilen haberde, "Adalet yürüyüşüyle hükümete ve yargıya sirayet eden otoriterleşmeye karşı duran herkes için bir platform oluşturuldu" denildi.

TİMES: TÜRKİYE'DE MUHALEFET İÇİN UMUT IŞIĞI

İngiliz Times gazetesi ise "Adalet yürüyüşü, Türkiye'nin baskı altındaki muhalefeti için ender rastlanan bir umut ışığı oldu" yorumunu yaptı.

Louise Callaghan imzasını taşıyan haberde, "Birisi eski bir borsa çalışanı, diğeri Oxford Üniversitesi mezunu, bir diğeri ise ev kadını. Türkiye'nin otoriter bir rejime doğru ilerlemesi hepsini sokaklara çıkmaya itmiş" denildi.

Gazeteye konuşan bir ev kadını ise "Çocuklarımız için özgürlük istiyoruz. Diktatörlükle yönetildiklerini bilerek ölmeyeceğim" ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Traktör şarampole yuvarlandı, 12 yaşındaki kız çocuğu öldü

SONRAKİ HABER

Mobil oyunlarda kadınlar önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...