09 Temmuz 2017 16:39

Siemens’te sözleşme öncesi kıyım

Kartal'daki Siemens fabrikasında 15 işçi işten atıldı, bu rakamın Eylül ayına kadar 125’i bulacağı bildirildi.

Paylaş

Hülya ÖZSARIKAMIŞ
İstanbul

İstanbul Kartal’da bulunan ve Türk Metal’in örgütlü olduğu Siemens’te işçi kıyımı başladı. Bazı bölümlerin taşerona verilmesi sonrası 15 işçi işten atılırken, bu rakamın Eylül ayına kadar 125’i bulacağı bildirildi. İşçiler, işten atmalar karşısında Türk Metal yöneticilerinin sessizliğine ise tepkili. 

Sim Montaj ve Seor adı altında iki taşeron firması bulunan Siemens, bazı çalışanları da bu firmalara göndererek, eğitici adı altında çalıştırmaya başladı. Bunun ardından da işten atmalar geldi. İlk olarak engelli işçilerin çıkarılmasıyla başlayan kıyım, emekli olmasına kısa süre kalan işçilerle devam ediyor. Bu işçilerden emeklilik dilekçelerini vermeleri, atılacak diğer işçilere de “kendi isteğimle ayrılmak istiyorum” ifadesi yer alan dilekçeler imzalatılmak isteniyor. İşten ayrılmaya zorlanan işçilerin mahkemelere başvuru yapmalarının önünü kesilmek için de alacakları işsizlik maaşı peşin olarak ödeneceği belirtiliyor. 

Öncelikle meslek hastalığı şikayetiyle başvuru yapanların işten atılacaklar listesine alındığını anlatan işçiler, Türk Metal yönetiminin ise bu kışıma göz yumduğunu söylüyor. Bu soruna çözüm bulmak için Türk Metal Pendik Şubesi’ne giden işçiler ise geri gönderildiklerini söylediler. Hükümete de tepki gösteren işçiler “Devlet devlet olsa bunları bize yapamazlar. Kimi kime şikayet edeceksin ki! Siemens yönetimi, devlet arkamızda diyor bundan ötesi yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da binlerce dönüm kavun ve karpuz yandı

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de Fotoğraf Müzesi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...