09 Temmuz 2017 05:31

Engin Alkan Nilüfer’den istifa etti

Tiyatro sanatçısı Engin Alkan, Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Paylaş

Tiyatro sanatçısı Engin Alkan, bir senedir fiilen, son dört aydır resmen sürdürdüğü Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Kurucu Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. ‘cumhuriyet.com’da yer alan habere göre; yaptığı yazılı bir açıklamayla istifasının gerekçesinin tiyatroda koordinatörlük görevini üstlenen Emre Feza Soysal’ın “görev, yetki ve sorumluluklarına karşı gerçekleştirdiği müdahaleler ve kemikleşmiş yöneticilik refleksleri” olduğunu belirten Alkan, “Resmen göreve geldiğim bu 4 aylık süre boyunca yönetmeliğimizde ve teamüllerde bir karşılığı olmayan ve dahi yetki ve alanları muallak bu ‘koordinatörlük’ görevinin tüm sanatsal ve idari konulara müdahale anlamına geldiğini, Genel Sanat Yönetmenliği görev, sorumluluk ve yetki alanlarının da üzerinde bir yere konumlandırılmak istendiğini bu kısa sürede yaşayarak tecrübe etmiş bulunmaktayım” dedi. Alkan, Soysal’ın “Genel sanat yönetmeni, müdür ve hatta yönetim kurulunun da yetkilerini aşan tuhaf bir makamı tiyatro literatürüne eklediğine tanıklık ettiğini” vurguladı.

‘UFUK AÇTI’

Feza Soysal ise Alkan’ın duyurusunun ardından bir açıklama kaleme alarak şu sözlere yer verdi: “Şahsen kişisel polemiğe girilmeyecek denli önemli bir mesele olan tiyatronun, bir kişinin iki dudağı arasında yönetilmesindense ortak akılla yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Yönetmen, oyuncu, müzisyen Engin Alkan’ın istifa kararı beni ve tiyatrodaki tüm çalışanları üzmüştür. Aldığı bu kararı tabii ki saygıyla karşılıyor, verdiği tüm emekler için teşekkür ediyoruz.

Bu olanların hepsi çok üzücü ancak bizim için yeni bir ufuk açtı. Bugün bizim sorumuz Genel Sanat Yönetmeni olmadan, birlikte üretimin yapılabileceği kamu tiyatrosu nasıl olabilir? Tüm tiyatro çalışanlarımızla bunu tartışıyoruz bugünlerde ve önümüzdeki sezonun repertuvarını oluşturuyoruz. Bir kamu kurumunda bunun olmasının imkânsız olduğunu söyleyenleri de Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu örneği ikna edecektir. Nilüfer Belediyesi’nin şimdiye dek yaptığı gibi sanat dallarına tarafsız bir şekilde destek olması kaçınılmazdır.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölgedeki çatışmalar doğal yaşamı tahrip ediyor

SONRAKİ HABER

Kieslowski’den Üç Renk Başka Çarşamba’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...