09 Temmuz 2017 05:25

Bölgedeki çatışmalar doğal yaşamı tahrip ediyor

Bölgede devam eden çatışmalar, doğal yaşamın da tahrip olmasına neden oluyor.

Paylaş

Her yıl arı kovanlarını Yüksekova’nın Dağlıca bölgesi yolu üzerinde bulunan Çatma köyüne bırakan Sebahattin Düzen, bölgedeki hava hareketliliği, yaylalara konulan yasak ve atılan bombalar yüzünden bal üretiminin yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1973'ten beri arıcılık yapan Sebahattin Düzen, bölgedeki hava hareketliliği, yaylalara konulan yasak ve atılan bombalar yüzünden bal üretiminin bu yıl yarı yarıya düştüğünü söyledi.

ARILAR BİTKİYE ULAŞAMIYOR

Ürettiği balı ülkenin her tarafına sattığını dile getiren Düzen, Dağlıca bölgesinde süren çatışmalardan bal üretiminin çok etkilendiğine dikkat çekerek, “Yaylalarımızda karın altından çıkan bitkilerden beslenen arıların ürettiği balın kalitesi yüksek oluyor. Ancak yaylalara konulan yasaklar yüzünden biz buralara erişemiyoruz. Bu da balın üretim kalitesini düşürüyor. Arının beslenme alanı şu anda daraltılmış durumda” dedi.

‘HAVA HAREKETLİLİĞİNİN YARATTIĞI KİRLİLİK DE ETKİLİYOR’

Bölgede sürekli hava hareketliği yaşandığına dikkat çeken Düzen, hava hareketliliği ve atılan bombaların da üretimi etkilediğini dile getirdi. Düzen, “F-16'lar ve helikopterlerin atmış olduğu bombaların etkisi ana arıyı etkiliyor. Arıların beslendiği bitkiler de hava hareketliliği ve atılan bombalardan etkileniyor” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Düşünmek Lazım / Heykeltraş Ekin Erman ve Heykel Sanatı - 2

SONRAKİ HABER

Engin Alkan Nilüfer’den istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...