09 Temmuz 2017 00:11

Gökhan Akman Barış Ve Dostluk Turnuvası’nın finali bugün

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Gökhan Akman adına düzenlenen 'Barış ve Dostluk Turnuvası' finali maçları bugün oynanacak.

Paylaş

Burak YILMAZ
Denizli

10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önündeki katliamda hayatını kaybeden Emek Gençliği üyesi Denizlili Gökhan Akman anısına, 1-9 Temmuz tarihleri arasında Denizli Yağmur Halı Saha’da gerçekleşen Gökhan Akman Barış ve Dostluk Turnuvası’nda bugün final maçları oynanacak. Birinci tur, çeyrek final ve yarı final maçlarının ardından erkekler finalinde Barikat ve Direniş takımları, kadınlar finalinde Ekmek ve Gül ile Kadın Gücü karşı karşıya gelecek. Turnuva siyasi partilerin, sendikaların, taraftar gruplarının, kadınların, gençlerin ve işçilerin oluşturduğu takımlarla renkli görüntülere sahne oluyor. Gökhan Akman’ın babası Mevlüt Akman, açılış konuşmasında bütün katılanlara teşekkür ederken Emek Partisi Denizli İl Başkanı Özge Akkaya ise “10 Ekim katliamının gerçek sorumlularının bulunması için de adalet talebimizi buradan yükseltiyoruz” dedi. 

‘ANKARA’NIN, SOMA’NIN, CİZRE’NİN HESABINI BİRLİKTE SORALIM’

Turnuvanın açılış maçını Yekkulm ML takımıyla oynayan Barikat takımı finalde Direniş takımıyla turnuvanın son maçını oynayacak. SYKP’li ve HDP’li gençlerden oluşan Barikat’ın kaptanı Burak Çetrez, herkesi final maçına davet ederken asıl kazananın barış ve dayanışma olduğu vurgusunu yaptı. Çetrez, “Ankara’dan Amed’e, Cizre’den Soma’ya yaşanan bütün acıların hesabını ancak birlikte sorabiliriz” dedi. Gazetecilerin, milletvekillerinin, akademisyenlerin tutuklu olduğu baskı ve şiddet ortamında yan yana gelmenin önemine değinen Çetrez, “Bu turnuva Denizli özelinde önemli bir adım” dedi. 

‘ÖLEN CANLARIN DİLİ, DİNİ, RENGİ, IRKI OLMAZ’

CHP Gençlik Kolları üyelerinin oluşturduğu Adalet takımı, turnuvanın favorilerindendi. Turnuvanın en çekişmeli maçlarından biri de Adalet ve Barikat takımları arasında oynandı. Çeyrek finalde turnuvaya veda etmesini izleyenlerden birçoğunun sürpriz olarak değerlendirdiği takımın kaptanı Tugay Odabaşıoğlu, “Ülkedeki adalet talebine bir ses de buradan verebilmek adına takımımızın adını Adalet koyduk. Ankara’daki patlamada biz de CHP olarak, koskoca bir ilin, Malatya’nın gençlik kolları üyelerini kaybettik. Ölen canların rengi, dini, dili, ırkı olmaz. Ölen canlar hepimizindir. Final maçının oynanacağı 9 Temmuz günü Maltepe’de Adalet mitingi de var. Orada 10 Ekim için de adalet diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI’

Sağlık emekçilerinin oluşturduğu Medicine City takımının maçı öncesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici Selçuk Göçer ile konuşuyoruz. Turnuvaya ilişkin hem heyecanını, hem de temennilerini ifade eden Göçer, “Böyle turnuvaların organize edilmesini önemsiyoruz. İyi bir başlangıç. Bizlerin de böyle işler yapabileceğini göstermemiz lazım. Bu anlamda herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı” dedi. 

‘GÜLÜŞÜN BİZE EMANET’

Turnuvanın renkli takımlarından Galatasaray taraftar grubu TekYumruk takımı, turnuvaya yarı finalde veda etti. Açılış maçında Gökhan Akman’ın fotoğrafının olduğu ‘Gülüşün Bize Emanet’ yazılı pankartla sahaya çıkan TekYumruk takımından Samed Akkuş, turnuvanın başarılı bir şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bir ismin yaşatılması adına yapılabilecek en güzel şeylerden biri. Herkesi bir araya getirmesi açısından da önemli bence” dedi. 

‘FUTBOL BORSADA DEĞİL, ARSADA GÜZEL’

Turnuvaya katılan tek taraftar grubu TekYumruk değil. Fenerbahçe taraftar grubu VamosBien’in oluşturduğu takım da, Sarayköyspor’un taraftar grubu Meydan26’nın oluşturduğu takım da sahadaki yerlerini aldı. Turnuvanın en genç takımı Meydan26 oynadığı futbolla göz dolduranlardan. Meydan26’dan Serkan Demir, taraftar gruplarının 2013 yılında endüstriyel futbola karşı olmak için kurulduğunu belirterek, “Futbolun borsada değil, arsada güzel olduğunu düşünenlerdeniz. Gökhan Akman şahsında 10 Ekim’de hayatını kaybeden bütün canları anıyoruz” dedi. 

YOL İŞÇİLERİ VE İSG ÇALIŞANLARI DA SAHADA

Karayolları işçilerinin ‘Yol Yapanlar’ takımı ise turnuvada saha içindeki dostça tavırlarıyla adından bahsettirdi. Pozisyonlara itiraz etmemeleri ve zaman zaman dayanışma adına topun kendilerinde olması gerektiği pozisyonlarda dahi topu rakip takıma iade etmeleriyle ‘Yol Yapanlar’ takımı, izleyenlerin de sık sık tebessümlerine sebep oldu. Takım kaptanı, turnuvanın, amacına uygun bir şekilde geçtiğini düşündüklerini ifade ederken herkesi final maçını izlemeye davet etti. 

İş Sağlığı Güvenliği uzmanları ve sağlık personellerinin oluşturduğu ‘BeforeSafety’, turnuvanın penaltı takımı. Oynadığı 3 maçın 2’sinde penaltılara kalan BeforeSafety, çeyrek final maçında Yol Yapanlar takımını penaltılarda elerken, yarı finalde Direniş takımıyla penaltılardaki karşılaşmasında aynı sonucu elde edemedi ve Barikat takımı finale kaldı. Gazetecilerden oluşan ‘Ayna Medya’ takımı ile oynadıkları açılış maçından önce her iki takım da sahaya baretlerle çıktı. 

FİNAL PROGRAMI KADINLAR MAÇIYLA BAŞLAYACAK

Saat 19.00’da Ekmek ve Gül takımı ile Kadın Gücü takımları dostluk maçı ile sahada olacak. Dostluk maçı öncesi konuştuğumuz Ekmek ve Gül takımının kaptanı Ayten İpteş, “Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi sporda ve futbolda da varlar. Dostluğu ve kadın ve dayanışmasının gücünü sahalardan yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı. Tertip komitesi adına Evrensel'e konuşan Kamil Doğan ise “Turnuvamıza katılımcı olan tüm takımları ve emek, barış, demokrasi mücadelesi içerisindeki tüm dostlarımızı kapanış günümüzde dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz” dedi. Doğan, Pazar akşamı saat 19.00’da kadın takımları arasında oynanacak dostluk maçının ve 19.30’da erkekler final maçının oynanacağını, ödül töreni ve Gökhan Akman’ın ailesinin, dostlarının düzenlediği yemekle turnuvanın son bulacağını dile getirdi. 

ÖNCEKİ HABER

Zeydan: Barış ve demokrasi bloğu birbirini güçlendirmeli

SONRAKİ HABER

Düzmece bellek ve sözde hakikat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...