13 Temmuz 2012 15:54

Koçerler operasyon mağduru

MUŞ’un Şenyayla bölgesindeki koçerler, son günlerde bölgede artan askeri yoğunluk ve bombardımandan dolayı çadırlarından çıkamaz hale geldi.Muş, Bingöl ve Diyarbakır arasında bulunan ve sürekli operasyon ile çatışmalarla gündeme gelen Şenyayla bölgesinde son günlerde askeri hareketlilik artmaya başladı.

Koçerler operasyon mağduru
Paylaş

MUŞ’un Şenyayla bölgesindeki koçerler, son günlerde bölgede artan askeri yoğunluk ve bombardımandan dolayı çadırlarından çıkamaz hale geldi.
Muş, Bingöl ve Diyarbakır arasında bulunan ve sürekli operasyon ile çatışmalarla gündeme gelen Şenyayla bölgesinde son günlerde askeri hareketlilik artmaya başladı. Özellikle son günlerde üç kentten gelen zırhlı araçlar gece boyunca sınır bölgelerini ateş altına almaya başladı. Şenyayla bölgesini mesken kılan ve çadırlarını kuran koçerler, artan hareketlilikten dolayı endişe içinde. Yaylaların bir bölümünü hayvanlarını beslemek amacıyla kiralayan koçerler kurdukları çadırlardan çıkamaz duruma geldi. Günlerdir askeri hareketlilik yüzünden yatamadıklarını belirten koçerler, her yıl geldikleri yaylada bu sene büyük zorluklar yaşadıklarını kaydetti. (MUŞ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Destek Evi’nin kapatılmasını tepki

SONRAKİ HABER

Başbakan Van’da BDP’ye yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...