08 Temmuz 2017 13:37

Savcı ‘delil sabit’ dedi, mahkeme serbest bıraktı

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan yargılanan Serkan Y. ve Süleyman A.’nın davasından ‘deliller sabit’ mütalaasına rağmen tutuklama çıkmadı.

Paylaş

İzmir Kiraz’da 3 yıl önce 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar saldırısında bulunan Serkan Y. ve Süleyman A.’nın yargılandığı davada savcının ‘deliller sabit’ mütalaasına rağmen tutuklama çıkmadı.

İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı bir köyde 15 Ocak 2014 tarihinde Serkan Y. ve Süleyman A. isimli şahıslar 14 yaşındaki C.G isimli kız çocuğunu alıkoyarak cinsel istismarda bulundu. Evinden ayrılan ve maruz bırakıldığı cinsel istismarı yanına sığındığı bir kadına anlatan çocuk, söz konusu kadının desteği ile suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan iki şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gazete Şûjin’de yer alan habere göre; Serkan Y. ve Süleyman A. hakkında üç yıl sonra Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İki sanığın katılmadığı duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı çelişkili savunmalar ile toplanan deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olduğu, her iki sanığın da ‘çocuğun cinsel istismar’ suçundan 16’şar yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 7’şer yıl hapis talep etti. Sanıkların “tutuksuz” yargılanmasının devamına karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İç tüzük değişikliği: Amed denilmeyecek döviz getirilmeyecek

SONRAKİ HABER

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde hak ihlalleri bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...