08 Temmuz 2017 12:41

Kozan'da orman yangını: 20 hektar karaçam ormanı zarar gördü

Adana'nın Kozan ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınında toplam 20 hektar karaçam ormanı zarar gördü.

Paylaş

Yangın, Kozan'ın Karabucak Köyü'de karaçam ağaçlarından oluşan ormanlık bölgede saat 09.00 sıralarında başladı. Poyrazın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın yaklaşık 20 dönümlük alanda etkili oldu.

Yangına Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazöz, 10 su tankı, 2 helikopter, 1 uçak ve yaklaşık 100 işçi ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına bölgedeki askeri birlikler ve köylülerin de de katıldı.

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILDI

Yangın, rüzgarın etkisiyle genişlemeye başladı. Yangının söndürülmesi için çevre il ve ilçelerden takviye ekipler istendi. İlk aşamada 100 olan yangın söndürme ekibindeki görevli sayısı, yeni gelenlerle birlikte 300'e yükseldi. Kozan Belediyesi yangın bölgesine olası yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans gönderdi. Yangının daha da yayılması halinde bölgedeki bazı köylerin boşaltılabileceği belirtildi.

YANGIN ELEKTRİK DİREĞİNDEN ÇIKMIŞ

Adana'nın Kozan ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangınının, ilk bulgulara göre Karabucak Köyü'nün Karahamzalı mevkiinde bir elektrik direğinin rüzgar nedeniyle devrilmesi sonucu çıktığı olasılığı üzerinde duruluyor.

Toplam 20 hektar karaçam ormanının zarar gördüğü bölgede ekipler yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına başladı. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Gazeteciler Çetin ve Türe derhal serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

ABD’de kedi ve köpeklerin üçte biri obez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...