08 Temmuz 2017 12:37

‘Gazeteciler Çetin ve Türe derhal serbest bırakılsın’

Türkiye Gazeteciler Sendikası gözaltına alınan Rudaw TV çalışanı Ayhan Çetin ile K24 çalışanı Mehmet Türe’nin serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, geçtiğimiz Perşembe günü gözaltına alınan Rudaw TV çalışanı Ayhan Çetin ile K24 çalışanı Mehmet Türe’nin serbest bırakılmasını istedi. 

Sendikadan yapılan açıklamada, 6 Temmuz günü sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alınan gazetecilerin avukatlarıyla görüştürülmediklerine dikkat çekilerek şunlar ifade edildi: “3 gündür Adliye’ye sevk edilmeyen üyelerimizin hangi gerekçeyle gözaltında oldukları hakkında avukatlarına dosyadaki gizlilik gerekçesiyle hiçbir bilgi verilmemektedir. Ev ve işyeri adresleri belli olan meslektaşlarımızın neden sabah polis baskınıyla gözaltına alındıkları, hangi gerekçeyle savcılığa sevk edilmedikleri konusunda yetkililerden yanıt bekliyoruz. Gazetecilerin suçlu, gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha yineliyor ve meslektaşlarımızın işlemlerinin derhal tamamlanarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ mezuniyet töreni: Adalet olmadan insanlık var olamaz!

SONRAKİ HABER

Kozan'da orman yangını: 20 hektar karaçam ormanı zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...