08 Temmuz 2017 12:18

Meksika’da hava kirliliği yılda 5 bin can alıyor!

Orta Amerika ülkesi Meksika’da hava kirliliğine bağlı hastalıklar nedeniyle ölenlerin sayısında ciddi artış yaşandı.

Paylaş

Her yıl ortalama 5 bin Meksikalının bu hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 

Alarm verici yükseklikteki bu ölüm oranına rağmen, ülkenin 32 eyaletinden 18’inde ‘kirlilikle’ mücadeleyi gündeme alacak bir ‘iklim programı’ olmaması eleştiriliyor.

‘İKLİM YASALARINA UYULMALI’

Telesur’un haberine göre, Milletvekili Elva Lidia Valles Olvera, konuyu gündeme taşıyarak ‘İklim Değişikliği ve Üretim ve Hizmetler için Özel Vergi Yasası’nda değişiklik yapılmasını önerdi. Buna göre, eyaletler yıllık bütçelerine iklim değişikliğinin yarattığı çevre sorunlarıyla mücadele programını eklemek zorunda olacaklar.  

TAAHHÜTLER ÇOK AMA...

Milletvekili Valles Olvera, eyalet yönetimlerinin kendi bölgelerindeki sera gazlarının salınımı konusunda bir envantere ve İklim Değişikliği Genel Yasası’nı uygulanabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda olduklarına ancak bunu yapmadıklarına dikkat çekti. Ayrıca Meksika’nın 1992 yılındaki Rio de Janeiro Zirve’sinde, iklim değişikliğine yönelik önlemlerle ilgili taahhütlere ve Birleşmiş Milletler konversiyonlarına imza attığını hatırlarak, yine 1998 yılında Kiyoto İklim Protokolünü imzaladığını ve son olarak da 2015 yılındaki Paris İklim Konferansına katıldığını hatırlattı. 

Öte yandan Latin Amerika’da hava kirliliğine bağlı en çok ölümlerin yaşandığı ülke Brezilya, Meksika’nın ardından üçüncü sırada ise Arjantin geliyor. (DIŞ HABERLER) 

ÖNCEKİ HABER

İsrail ve Suudi Arabistan mültecilerden vergi istiyor

SONRAKİ HABER

İTÜ mezuniyet töreni: Adalet olmadan insanlık var olamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...